Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mahindra pomýšlí na dohodu se značkou Aston Martin

Naše téma
Redakce | 30.11.2012
Mahindra se uchází o Aston Martin | foto: Aston Martin
Dillí – Indická automobilka Mahindra vstoupila do jednání a věří, že se jí podaří překonat nabídku italské investiční skupiny InvestIndustrial.
50% podíl, o který se jedná, vlastní v současné době kuvajtský investiční ford Investment Dar, který jej před pěti lety pořídil zhruba za 15 miliard korun. Italové nyní nabízejí pouhou polovinu této částky, Indové konkurují o něco vyšší částkou.

InvestIndustrial ovšem nabízejí také spolupráci s německým Daimlerem, slibují také, že výroba Aston Martinu by měla zůstat v britském Gaydonu.

Co vede, kromě pořízení si jakési „trofeje", k námluvám s Aston Martinem indickou Mahindru, není příliš jasné. Britský výrobce je totiž zaměřený na luxusní automobily, kterých loni prodal pouhých 4200 kusů, zatímco Mahindra vyrábí hlavně traktory.

„Je opravdu velmi těžké představit si v jedné garáži vedle sebe traktor a Aston Martin," komentoval situaci Mads Kaiser, manažer investičního fondu JI India Equity Fund, jenž je jedním z těch, kteří logiku tohoto obchodu nechápou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů