Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Maďaři vymysleli skládací chatu. Převezete ji v dodávce

Naše téma
Radek Pecák | 17.09.2018
dalších 11 fotek
Mobilní chata ioCamper
V poslední době jsme představili obytný vůz, který projede každým terénem, a třeba také karavan, který umí plout po vodě. Teď je tu zase něco jiného....
Nepotřebujete žádné závěsné zařízení ani investici do drahého obytného automobilu, který bude pak drtivou většinu roku stát opuštěn kdesi na zahradě. Stačí vám obyčejná velká dodávka, ideálně se dvěma řadami sedaček a s nákladovým prostorem, který pojme "bednu" s rozměry 2,5 x 1,3 x 1,7 metru. Řeč je o projektu ioCamper.

Z ní se pak na zvoleném místě může vyklubat obytný prostor, ve kterém se pohodlně vyspí čtyři osoby a navíc je tu k dispozici kuchyňka, koupelna, a třeba i klimatizace a multimediální systém s 23palcovou obrazovkou.

Rozložení do obyvatelného stavu trvá za vydatné pomoci elektromotorů pět až sedm minut (v závislosti na přesné specifikaci). "Chata" může využívat elektřinu z vlastních solárních panelů, případně ji můžete připojit na klasickou elektrickou síť.

Pokud zrovna necestujete, můžete ioCamper využít třeba pro ubytování hostů na vlastní zahradě. Cena zatím stanovena nebyla, maďarský startupový projekt v současné době shání peníze na zahájení sériové výroby.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů