Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lynk & Co 01 je čínské SUV pro Evropu. Chce bodovat cenou a moderní výbavou

Naše téma
Redakce | 20.10.2016
dalších 13 fotek
Lynk & Co 01. | foto: Geely
Čínská automobilka Geely představila první model své nové značky Lynk & Co. Kompaktní SUV s prostým označením 01 zamíří také na evropské trhy. Těží přitom z techniky automobilky Volvo, kterou Geely vlastní.
Auto tedy stojí na modulární platformě CMA, kterou Volvo navrhlo speciálně pro menší auta. I proto můžeme očekávat nasazení známých motorů - Lynk & Co 01 tak dostane zážehový 1,5litrový přeplňovaný tříválec a dvoulitrový čtyřválcový turbodiesel. Očekává se také příjezd hybridní, plug-in hybridní a čistě elektrické varianty.

Geely však vlastnictví Volva při vývoji nového SUV využilo i jinak. Přestože se totiž novinka bude vyrábět v Čině, celé auto bylo navrženo ve Švédsku. Včetně techniky, interiéru i designu.

Vzhled je přitom poměrně specifický, a to zejména díky zajímavě tvarovaným světlometům či zadní linii střechy. Na délku Lynk & Co 01 měří 4530 milimetrů, vysoký je 1654 mm, široký 1855 mm a jeho rozvor dosahuje 2730 mm.

Lynk & Co 01.


Interiér pak nabízí podobnou koncepci jako moderní Volva. Dominantním prvkem je 10,1palcový dotykový displej, který slouží jako středobod veškerého ovládání. Výrobce tvrdí, že srdcem modelu 01 je konektivita. Auto je tedy neustále připojeno k internetu a lze jej propojit i s chytrými telefony.

Cená má být nižší než u zavedené konkurence
Přes mobil lze dokonce vůz monitorovat, hlídat a nastavovat některé funkce.

Stejně jako u Volva i u aut značky Lynk & Co má být kladen důraz na bezpečnost, proto kromě odolné konstrukce můžeme očekávat také bohatou výbavu bezpečnostních asistentů.

Čínské SUV má přinést některé nové prvky do možností nákupu aut. Lynk & Co totiž nenabídne klasické výbavové linie, ale zájemcům dá na výběr konkrétní "kolekce" za pevnou cenu. Uspokojit však chce také individualisty, kteří stojí o výrazné personalizace vzhledu exteriéru i interiéru.

Lynk & Co 01.


Kromě toho se chystá vozy prodávat přes velké internetové obchody, nabízet je ale bude i v prodejnách v obchodních centrech. A pokud si auto u Lynk & Co opravdu vyberete, přiveze vám ho prodejce až domů - později se postará také o pravidelné servisní prohlídky, vůz si totiž u vás doma vyzvedne a po skončení inspekce zase přiveze.

Největší předností však má být cena. Automobilka obecně slibuje nižší ceny než má například Volkswagen či Ford, navíc vám ale prý prodá prémiový produkt s bohatou výbavou.

Model 01 by se měl v Evropě (počítá se i s uvedením na severoamerický trh) začít prodávat v roce 2018. Po něm pak dorazí i další vozy, celkem jich má být pět. Jejich jména jsou jasná: Lynk & Co 02, Lynk & Co 03 a tak dále.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů