Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nejluxusnější Kia se ukazuje na uniklých fotkách. Jak se vám nová K9 líbí?

Naše téma
Daniel Fuglevič | 20.03.2018
Kia K9. | foto: Kia
Ačkoliv je nyní největším modelem značky Kia v Evropě Stinger, jinde ve světě tomu tak není. Na jihokorejský a severoamerický trh zanedlouho přijde nástupce luxusního sedanu K900, který chce konkurovat velkým limuzínám od Audi či Mercedesu.
Nástupce sedanu Kia K900 dostal zjednodušené označení K9, což rovněž ukazují i zveřejněné fotografie oficiální brožury, která se předčasně dostala na veřejnost.

Kromě celkem střídmého a elegantního designu však K9 zaujme hlavně interiérem, u něhož nelze přehlédnout menší inspiraci u Audi A8. Kia ovšem zatím není tak hi-tech jako německý rival, takže nečekejte záplavu dotykových ploch a obrazovek. Na palubní desce se sice tyčí 12,3palcový displej, ale konvenční tlačítka zde stále jsou.

V nejslabší verzi má K9 hmotnost 1920 kg, což naznačuje i tradičně rozsáhlou komfortní výbavu. Na volantu i palubní desce je kožené polstrování a dřevěné dekory, nechybí vyhřívání volantu, klimatizovaná přední sedadla či audiosystém se 14 reproduktory. Auto používá LED světlomety vpředu i vzadu či adaptivní tlumiče.

Pod kapotou se alespoň podle brožury budou nacházet tři benzinové motorizace, a to V6 o objemech 3,3 nebo 3,8 litru a pak vrcholný V8 o objemu pěti litrů. Šestiválce nabídnou výkon 300 koní (220 kW) a 334 koní (245 kW), zatímco u osmiválce bude mít řidič k dispozici 425 koní (312 kW). K mání bude i možnost pohonu všech kol.

Jak bylo řečeno, nová Kia K9 je určena hlavně pro jihokorejský a severoamerický trh, takže v Evropě se jí zřejmě nedočkáme. Cena by přitom měla začínat na v přepočtu okolo milionu korun.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů