Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Luxus, nebo nevkus? Opulentní Dartz bude jezdit i v Česku

Naše téma
Dominik Valášek | 23.12.2016
další 3 fotky
Dartz
Lotyšský úpravce Dartz se proslavil celou řadou monstrózních SUV, postavených většinou na základech velkých modelů Mercedesu, s poněkud kontroverzním designem. Novinka na tom není jinak.
Vozy s názvy jako „Černý žralok" nebo „Rudý diamant z Monaka" mají společné dvě věci. Navenek vypadají jako terénní vojenské transportéry, uvnitř se potom honosí vysloveně opulentní kombinací materiálů, zahrnující žraločí či krokodýlí kůži, případně třeba velrybí předkožky.

Zbrusu nový model s názvem „Black Alligator" samozřejmě nevystupuje z řady, a ač jsou zatím k mání jen fotky přední masky, už teď je jasné, že vzhled celého auta bude opět někde na půli cesty mezi SUV a tankem.

Pod karoserií, vyrobenou z kombinace kevlaru a karbonu, která může být na přání dokonce neprůstřelná, ukrývá se základ z produkčního Mercedesu GLS.

Poněkud zvláštní volbou jsou ale přední světla z Jeepu Grand Cherokee a nanejvýš zajímavý je výběr barev. Klasické černé dělá společnost ještě bílo-hnědá digitální kamufláž a samozřejmě i lesklá zlatá. Ačkoliv lze si docela dobře představit, že Dartz na přání zákazníka obalí auto do jakékoliv myslitelné kombinace. Meze se zde nekladou zjevně ničemu.

Diamanty na volantu
Uvnitř nalezneme kůži z tvorů, o jejichž legálním prodeji lze vcelku úspěšně polemizovat. Vedle zmíněných žraloků, krokodýlů a velryb je zde ještě hadí kůže, rejnočí kůže nebo pštrosí peří.

Třeba sedadla zdobí hned několik různých textur a do toho všeho nechybí obří zlaté logo v zádové opěrce. Zcela zásadní je i volant. Klasický volant z Mercedesu byl přečalouněn, jeho tvar byl pozměněnen a tlačítka vyměněna za kusy ryzího zlata. Do středu byl potom usazen velký emblém, skládající se z diamantů a rubínu.

U auta této exkluzivity je samozřejmé, že zákazníci požadují za své peníze (a bavíme se zde o desítkách milionů korun) pořádný výkon. Dartz tedy osadí „Černého aligátora" jedním ze tří motorů, nabízejících výkony 850, 1100, nebo 1600 koní. Mělo by jít o upravený dvakrát přeplňovaný osmiválec o objemu 5,5 litru původem od Mercedesu.

Objednávky aut od Dartz se pochopitelně pohybují v řádu jednotek, ale faktem je, že přicházejí z celého světa. Kromě Ruska a Spojených Arabských Emirátů, kde by člověk podobná auta čekal nejvíce, měl Dartz své zákazníky i v Holandsku, Itálii nebo USA.

Jeden exemplář "aligátora" si však někdo objednal i v České republice! Takže až uvidíte tohle monstrum na našich silnicích, nelekejte se. To není žádná invaze, to je jenom Dartz.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů