Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lotus příští rok odhalí zbrusu nový model. Prý praktičtější než ty současné...

Naše téma
Radek Pecák | 17.03.2019
dalších 6 fotek
Logo Lotus | foto: Lotus
Britská sportovní značka se prý v budoucnosti nezříká ani kategorie sportovně-užitkových automobilů.
Podrobný plán na příští pětiletku schválil značce Lotus její současný vlastník - čínská společnost Geely. V něm jsou obsaženy i nové modely, popřípadě nové generace těch stávajících. Magazínu Autocar to potvrdil nový nejvyšší šéf Lotus Cars Phil Popham.

Podle něho jako první na řadu, již během příštího roku, přijde zcela nový model využívající stávající platformu. I když ta prý dozná velmi zásadních změn. Má jít každopádně o sportovní automobil, přesto ale nabídne praktičtější využití než stávající sporťáky Elise, Evora a Exige. Jejich nové generace přijdou na řadu rovněž, ovšem až po zkonstruování nové platformy. To by se mělo stát zhruba za tři nebo čtyři roky.

Popham rozhodně chce nabídku modelů Lotus nadále rozšiřovat. I když se prý zatím nerozhodlo, jakým směrem se v tomto ohledu vydat, pravděpodobný je segment SUV. Všechny nové modely budou samozřejmě elektrifikované.

Zdroje na vývoj podle Pophama rozhodně jsou. Poskytne je vlastnická čínská společnost, Lotus chce také nadále využívat v oblasti pohonných jednotek spolupráci s Toyotou.

V loňském roce Lotus prodal přes 1600 aut, disponuje ale zhruba trojnásobnou výrobní kapacitou. V tradičním sídle v britském měst+ě Hethel má nadále zůstat produkce sportovních aut, ostatní typy vozů ale budou sjíždět z výrobních linek jinde.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů