Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kapela Linkin Park pomůže Mercedesu vytvořit zvuk chystaných elektromobilů

Naše téma
Daniel Fuglevič | 23.12.2017
dalších 11 fotek
Koncept Mercedes-Benz EQA. | foto: Mercedes-Benz
Zdá se pravděpodobné, že budoucnost automobilů je elektrická a velmi tichá. I proto se sportovní divize Mercedesu AMG rozhodla spolupracovat s rockovou kapelou Linkin Park na vytvoření syntetických zvuků, které budou vydávat právě nadcházející elektromobily Mercedesu.
Zcela tiché elektromobily samozřejmě nejsou zrovna bezpečné pro okolí, a přestože posádka uvnitř si třeba tichý chod elektromotorů ráda užije, automobilky stále hledají způsoby, jak své elektromobily pro dalším účastníky provozu jaksi zvukově „zviditelnit“.

Divize AMG automobilky Mercedes-Benz sáhla po trochu netradičním řešení a pro vývoj umělých zvuků pro budoucí elektromobily si přizvala americkou kapelu Linkin Park.

Elektronická hudba přitom byla součástí rockové tvorby Linkin Park již od raných začátků a postupem času vytváření syntetických zvuků pronikalo do skladeb kapely čím dál více. Nakonec tedy není zas takovým překvapením, že Mercedes sáhnul zrovna po Linkin Park.

Muzikanti ke všemu s německou automobilkou spolupracují už delší dobu. Doteď se však jednalo hlavně o propagační akce, reklamní spoty a další marketingové záležitosti. Zřejmě vůbec poprvé tak bude mít kapela i částečné slovo při vytváření samotných vozů.

Mercedes-AMG bohužel přímo nezmiňuje, jak bude spolupráce s Linkin Park probíhat a jakou přesně úlohu bude skupina ve tvorbě zvukového projevu elektromobilů zastávat. Značka ale prý již dříve se členy kapely probírala jejich představu elektrifikovaného zvuku.

Společně s Linkin Park pak má na projektu spolupracovat další řada zvukových expertů a známých autorit na poli reprodukce zvuku.

Je tedy pravděpodobné, že budoucí elektromobily Mercedesu nebudou do okolí pouze replikovat umělý zvuk spalovacího motoru, aby o sobě daly vědět, ale možná nabídnou svůj vlastní unikátní zvukový projev hodný elektrické budoucnosti.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů