Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Limuzína pro prezidenta: Trumpa bude vozit nová bestie se značkou Cadillac

Naše téma
Redakce | 10.11.2016
Donald Trump dostane novou prezidentskou limuzínu. | foto: Brian Williams/SpiedBilde
Až v lednu Donald Trump převezme úřad prezidenta Spojených států amerických po Baracku Obamovi, dojde k zajímavé změně i v "garáži" Bílého domu. Trump totiž bude využívat novou prezidentskou limuzínu.
Novinka nahradí současný vůz, kterým Obama jezdil od své inaugurace v roce 2009. Tato limuzína, jež byla speciálně vyrobena pro prezidenta, samozřejmě nabízí především bezpečí pro posádku - například pancéřované dveře jsou 20 centimetrů tlusté, nechybějí neprůstřelná okna a celý podvozek kryje dvanácticentimetrový tvrzený plát. Vůz tak odolá mnoha způsobům útoku.

I díky úrovní ochrany, a také rozměrům, auto získalo přezdívku The Beast, tedy bestie. Více detailů prozrazuje tato infografika:

Nová limuzína pro nového prezidenta by v tomto ohledu měla být minimálně stejná, spíše bude ale ještě o něco lepší. Dokonce i konstrukce bude podobná: auto využije rám z velkého pick-upu či SUV a na něm bude usazena odolná karoserie limuzíny. Výsledek se opět bude tvářit jako Cadillac.

Tato limuzína sloužila Baracku Obamovi od roku 2009.


O konečném designu sice zatím mnoho nevíme, ale špionážní fotografie zachycující maskovaný prototyp naznačuje, že limuzína dostane vzhled podobný moderním vozům značky Cadillac, například modelu CT6.

Chybí také technické podrobnosti, ty se ale z bezpečnostních důvodů s největší pravděpodobností v blízké budoucnosti ani nedozvíme. Očekávat ale můžeme výkonný motor, obrovskou spotřebu, hmotnost přesahující 6 tun a řadu bezpečnostních prvků. Uvnitř by mělo být uspořádání sedadel 2+3+2.

Podle amerických médií stál vývoj nové prezidentské limuzíny automobilku General Motors více než 15 milionů dolarů, v přepočtu asi 370 milionů korun, a jeden kus by měl vyjít na 1,5 milionu dolarů, tedy asi 37 milionů korun.

Nový vůz by se měl poprvé ukázat při Trumpově inauguraci do úřadu 20. ledna.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů