Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lidé stojící za auty Radical připravují další okruhovou střelu

Naše téma
Jiří Švamberk | 05.11.2018
foto: archiv
A jak se zdá, neměla by být ani přehnaně drahá.
Phil Abbot, jeden ze zakladatelů značky Radical Sportscar, odhalil svůj nový stroj a tentokrát ho nepohání 1,5litrový motor Suzuki, ani mohutný V8, ale 300koňový vidlicový šestiválec 3,7 od Fordu. Nový stroj se jmenuje Revolution a tohle jméno není vybráno náhodně. Abbot tímto svým počinem chce mezi okruhově zamřenými vozy způsobit doslova revoluci. A to tím, že nabídne závodní technologii a úroveň bezpečnosti kategorie LMP širokým masám.

Vidlicový šestiválec je spřažen s šestistupňovou převodovkou 3MO, která využívá technologie WRC, ovladače uvnitř vozu mají být uskupeny na volantu, jako v případě formule 1.

Karbonová karoserie od německé firmy DD-Compound zaručuje nízkou hmotnost, která v pohotovostním režimu činí pouhých 675 kg. S výkonem 300 koní pak vychází hodně zajímavý poměr hmotnost/výkon.

Kromě nízké hmotnosti by závodní okruhový automobil měl nabídnout také doposud nevídanou záležitost u tohoto druhu automobilu. A to nízké provozní náklady. Pakliže by skutečně bylo pravdou, že motor Revolutionu by měl vydržet 100 hodin ostrého provozu před standardní generální opravou, půjde skutečně o revoluci.

Jízdní vlastnosti Abbot popsal jako něco, co si užijí všichni jezdci, ať už začátečníci, nebo profesionální závodníci, kteří se vidí v nějakém velkém šampionátu vytrvalostních závodů.

Abbot na projektu spolupracoval se Simonem Coxem, bývaým šéfdesignerem GM a Infiniti, a také Petem Wattsem, který pracoval pro společnosti, jako je BAR F1, Bentely, Bugatti nebo McLaren.



S takovým to know-how půjde o mimořádně zajímavou alternativu pro všechny, kteří by jednou rádi usedli do kokpitu závodního vozu. I jako tréninkové auto se Revolution rozhodně bude mnohým hodit.

Zcela určitě s cenou nějakých 100 tisíc eur…
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů