Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lexus vloni zaznamenal rekordní rok. Co se mu nejvíce povedlo?

Naše téma
Radek Pecák | 20.01.2020
další 3 fotky
Budoucí elektromobil, zatím ve formě konceptu | foto: Lexus
Společnost Lexus Europe v roce 2019 dosáhla nového prodejního rekordu a s 87 206 prodanými vozy zaznamenala již šestý růstový rok v řadě. Díky nárůstu o 14 % oproti výsledkům z roku 2018 se Lexus stává jednou z nejrychleji rostoucích automobilových značek v tomto regionu. V Česku zaznamenala značka Lexus nárůst registrovaných vozů o 7,4 procent na 438 aut.
Vloni oslavil Lexus třicáté výročí své existence. Současně jsme zaznamenali řadu událostí, díky kterým o sobě tato prémiová značka koncernu Toyota dala vědět:

1) V únoru značka dosáhla bilance deseti miliónů prodaných aut od svého založení.

2) Ve filmu Muži v černém: Globální hrozba, účinkuje kupé Lexus RC F. Ve filmu tvoří oficiální flotilu agentů na celém světě. Diváci si můžou povšimnout i dalších Lexusů - konkrétně RX hybrid a LX.

3) Asociace britských spotřebitelů zvolila značku Lexus nejkvalitnější značkou. I v jiných spotřebitelských žebříčcích se Lexus pravidelně umisťuje na prvních pozicích.

4) Lexus představil svoji luxusní jachtu LY 650. Jachta je téměř dvacet metrů dlouhá. Salónové uspořádání zahrnuje kapitánské dvojsedadlo, pohodlné sedačky umístěné v přední části, na zádi je pak kuchyňka. Pod salónem se nacházejí tři elegantní kajuty se světlou výškou přesahující dva metry. Každá kajuta je vybavena vlastním příslušenstvím se sprchou. Jachtu budou pohánět motory s výkonem až 2700 koňských sil.

5) Na tokijském autosalonu značka představila koncept LF-30, což je luxusní pětimetrový elektromobil. Dojezd má činit 500 kilometrů podle normy WLTP a motory jsou umístěny v každém kole. Sedačky mají v sobě integrovány technologii umělých svalů, díky čemuž se umí přizpůsobovat každému typu lidské postavy.

6) Lexus už odtajnil svůj sériový elektromobil. Zajímavé je, že to vůbec první bateriový elektrický vůz, který koncern Toyota nabídne zákazníkům. Elektrický pohon je integrovaný do vozu UX. Přesné označení je Lexus UX 300 e. Číslo 300 současně avizuje i dojezd tohoto auta, které má baterie s kapacitou 54,3 kWh a motor poskytující výkon 150 kW.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů