Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lexus v Tokiu představí koncept nového kupé. Model RC je připraven do výroby

Naše téma
Redakce | 04.11.2013
Lexus RC. | foto: Lexus
Tokio - Lexus si pro domácí autosalon připravil premiéru nového kupé s názvem RC. Japonská automobilka o něm sice stále hovoří jako o konceptu, současně však naznačuje, že vůz je v podstatě připraven do výroby.
Na tokijském autosalonu budou vystaveny hned dvě verze této novinky - RC 350 s šestiválcem o objemu 3,5 l a RC 300h s plně hybridním pohonem kombinujícím zážehový motor 2,5 l a výkonný elektromotor.

Lexus RC.


Kupé nese některé typické znaky značky Lexus, například specifickou masku chladiče či LED diody uspořádané ve světlometech do tvaru písmene "L", zároveň však dostalo prvky, které se u této japonské automobilky dosud neobjevily. 

V interiéru najdeme samozřejmě řadu ušlechtilých materiálů, Lexus se chlubí například použitím pruhovaného dřeva Shimamoku.

Lexus RC.



Výrobce zatím neprozradil informace k dynamickým schopnostem modelu RC, ale dočkáme se jich jistě brzy. Autosalon v Tokiu začíná 22. listopadu.

Kromě nového kupé na něm Lexus ještě ukáže turbo verzi konceptu LF-NX. Kompaktní crossover už známe z Frankfurtu, v Japonsku se však představí s nově vyvinutým přeplňovaným motorem o objemu 2,0 l, s nižším těžištěm a přepracovaným předním spodním spoilerem.

Koncept Lexus LF-NX Turbo.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů