Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lexus RC oficiálně: Japonská odpověď na BMW 4 je připravena do výroby

Naše téma
Redakce | 25.11.2013
dalších 17 fotek
Lexus RC. | foto: Lexus
Tokio /FOTOGALERIE/ - Japonský výrobce luxusních vozů na tokijském autosalonu odhalil kupé s názvem RC. Lexus připravil hned dvě motorizace a tvrdí, že konkurent BMW řady 4 je připraven do sériové výroby. Kdy se však objeví v prodeji, to zatím automobilka neprozradila.
Lexus se chlubí, že RC je zcela nezávislý model, nikoli "jen" dvoudveřová varianta některého ze sedanů. Kupé postavené na platformě GS se prý ve všech rozměrech odlišuje od řady GS i IS.

Lexus RC.


Téměř 4,7 metru dlouhá novinka samozřejmě reflektuje současný designový směr Lexusu, o čemž nejlépe vypovídá množství netradičních linií a obří maska chladiče. V interiéru najdeme řadu ušlechtilých materiálů, výrobce zmiňuje například použití pruhovaného dřeva Shimamoku. 
Horní část kokpitu je rozdělena na zóny ovládací a zobrazovací. V horní části je přístrojový panel a obrazovka multimediálního a navigačního systému o úhlopříčce 7 palců. Součástí víceúrovňové středové konzoly je nový sdružený ovladač Remote Touch.

Lexus RC.


Lexus kupé RC v Tokiu představuje se dvěma pohonnými jednotkami: zážehovým agregátem 3,5 l V6 (318 koní, 380 N.m) ve spojení s osmistupňovou automatickou sekvenční převodovkou a pak s hybridním pohonem kombinujícím čtyřválec 2,5 l a elektromotor. Hybridní varianta spolupracuje s elektronicky řízenou bezestupňovou převodovkou se šesticí virtuálních převodových stupňů a nabídne celkový systémový výkon 220 koní. Točivý moment dosahuje hodnoty 221 N.m.

Lexus RC.



Velkou pozornost vývojáři věnovali podvozku, tuhosti a jízdním vlastnostem. K vyšší tuhosti kupé přispívají nezvykle silné prahy ve spodní části karoserie. Ke zvýšení robustnosti podvozku pak napomohly i nové výrobní postupy, jako například lepení kovových spojů karoserie. Na přední nápravě RC je použito dvojité lichoběžníkové zavěšení, vzadu pak víceprvkové zavěšení.

V závislosti na jednotlivých trzích bude kupé RC vybaveno buď pohonem samotné zadní nápravy, anebo pohonem všech kol.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů