Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lexus přemýšlí o luxusním autě do města. Studie LF-SA naznačuje jeho vzhled

Naše téma
Redakce | 05.03.2015
dalších 5 fotek
Koncept Lexus LF-SA. | foto: Lexus
Lexus, výrobce luxusních automobilů, přemýšlí o vstupu do segmentu malých městských vozů. Jak by takové auto mohlo vypadat, naznačuje ženevský koncept LF-SA.
Lexus LF-SA je opravdu drobek, na délku měří jen 3,43 metru a na šířku 1,7 m. Odvážný vzhled odpovídá současnému designovému jazyku značky: vidíme tu tedy obrovskou masku chladiče a spoustu hran a ostrých linií.

Velká kola pak jen podtrhují snahu výrobce postavit auto s kurážným postojem. Ostatně zkratka LF-SA znamená Lexus Future - Small Adventurer, což se dá přeložit jako "Budoucnost Lexusu - Malý dobrodruh".

Koncept Lexus LF-SA.



Zajímavě vypadá i interiér s konfigurací 2+2. Kabina je prý orientována na řidiče, který má odlišné sedadlo než spolujezdec. Navíc řidičova sedačka je pevně připevněna k podlaze, pohybují se jen pedály a volant.

Přístrojový štít je digitální, netradiční řešení pak představuje rozměrný head-up displej nahrazující obrazovku na středové konzole.

Koncept Lexus LF-SA.



O technice a pohonném ústrojí Lexus nemluví, což dokazuje, že výrobce zatím jen testuje reakce veřejnosti na podobně koncipované auto. I na samotné studii je navíc na první pohled vidět, že má do sériové produkce docela daleko.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů