Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lexus představuje v Austrálii koncept LF-LC Blue

Naše téma
Redakce | 22.10.2012
dalších 5 fotek
Lexus LF-LC Blue | foto: Lexus
Austrálie /FOTOGALERIE/ - Druhá verze konceptu LF-LC, jenž se letos poprvé představil na mezinárodním autosalonu v Detroitu, je zahalena do pláště v opálově modrém zbarvení.
Nový exteriér v tónu „Opal Blue" se totiž inspiroval třpytem přírodního polodrahokamu opálu, jenž se vyskytuje právě v australském vnitrozemí.

Základem koncepce je sestava moderních materiálů a technologií, včetně lehkých uhlíkových vláken a nové generace hybridního ústrojí pohonu Lexus.

Novinkou LF-LC, vypůjčenou z projektu modelu LFA, je efektivní využití širokých interních zkušeností automobilky Lexus ve spojení uhlíkových vláken a hliníkové slitiny s cílem snížit hmotnost vozu na minimum.

Pohonné ústrojí označované jako Advanced Lexus Hybrid Drive sestává z výkonného a hospodárného spalovacího motoru s Atkinsonovým cyklem, kterému sekunduje zdokonalený akumulátorový modul o vyšším výkonu.

Výkonný modul s akumulátory je navržen tak, aby poskytl vyšší výkon při menších rozměrech akumulátoru, než je tomu u jednotek používaných v současných hybridních modelech Lexus.

Koncept LF-LC Blue je ukázkou možné budoucnosti sportovních vozů. Prostřednictvím LF-LC nyní Lexus stvrzuje svůj kredit v oblasti designu a technologií. Koncept naznačuje budoucí produkci značky, která již nyní zkoumá, jak řešit technickou konstrukci a budoucí výrobu podobných vozidel.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů