Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lexus představil novou generaci modelu RX, svého nejprodávanějšího vozu

Naše téma
Redakce | 02.04.2015
dalších 24 fotek
Lexus RX. | foto: Lexus
Lexus na autosalonu v New Yorku představil novou generaci modelu RX. Proti předchůdci je novinka delší a širší, především ale vypadá mnohem dravěji.
Vůz totiž dostal výrazné tvary, které můžeme vidět na menším crossoveru NX. Zaujme především masivní maska chladiče.

Nová generace ve srovnání s tou starší mírně změnila základní rozměry. Na délku měří 4890 milimetrů (nárůst o 120 mm), na šířku 1895 mm (+10 mm) a na výšku 1689 mm (+4 mm). Rozvor narostl o 49 milimetrů na 2789 mm.

Lexus RX.



Úplně nový je interiér, kterému dominuje robustní palubní deska s 12,3palcovým displejem multimediálního systému. Samozřejmostí je výbava řadou moderních komfortních a bezpečnostních technologií.

Lexus zatím pro novou generaci svého nejprodávanějšího vozu potvrdil dvě motorizace. První představuje benzinový šestiválec o objemu 3,5 litru, který spolupracuje s osmistupňovou automatickou převodovkou. Výkon činí rovných 300 koní (221 kW).

Lexus RX.



Druhou možností je hybrid s označením 450h. Ten využívá stejný šestiválec, doplňuje jej však o elektromotor. Výkon však bude podobný jako v případě "nehybridní" verze. Výhodou této varianty má být samozřejmě nižší spotřeba paliva. Konkrétní hodnoty zatím výrobce neprozradil.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů