Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lexus představí v Detroitu nový model IS

Naše téma
Redakce | 11.01.2013
Lexus IS | foto: Lexus
Detroit /FOTOGALERIE/ – Lexus IS, který bude oficiálně odhalen 15. ledna na detroitském autosalonu, se v mnohém inspiroval modelem LFA, u jehož automobilka nedávno ukončila výrobu.
V rámci modelové řady IS pro Evropu se představí IS 250 a IS 300h, jenž je prvním modelem IS s pohonem Lexus Hybrid Drive. K oběma modelům bude možné zvolit i paket výbavy F SPORT.

Už v předstihu uvolnila automobilka fotografie nového modelu.

Lexus IS našel inspiraci u úspěšného konceptu LF-CC, a tak se může pochlubit předními partiemi s charakteristickou maskou chladiče ve tvaru vřetene. Při pohledu z boku se hlavní masa kabiny soustředí do zadní části.

Design exteriéru staví na dynamickém pojetí sdružených světlometů v charakteristickém provedení automobilky Lexus, včetně světel pro denní svícení ve tvaru „L" umístěných nezávisle pod hlavními světlomety.

Nové IS díky větší šířce a delšímu rozvoru nabízí i více místa na zadních sedadlech a v zavazadlovém prostoru.

Nově koncipované sedadlo řidiče nabízí vyšší míru pohodlí a lepší boční vedení. Snížil se posaz řidiče a rovněž se zmenšil úhel sklonu nového volantu, jehož konstrukce se inspirovala u speciálu LFA.

Vozy v provedení F SPORT lze okamžitě rozpoznat pomocí designu masky chladiče a předního nárazníku. Dělící linka masky chladiče je posazena o něco výše než u standardního provedení, čímž se zvětšila plocha spodní části masky, aby se zlepšily parametry sání v souladu se sportovnějším charakterem této verze.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů