Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lexus dokončuje finální testy ostrého RC F GT

Naše téma
Jiří Švamberk | 01.11.2018
foto: archiv
Představit by se měl v horizontu několika málo týdnů.
Vzpomínáte na koncept RC F GT? Už jsou to tři roky, co Lexus ukázal závodně zaměřenou variantu modelu RC, která měla nastoupit do závodu Pikes Peak. Koncept závodního vozu měl pod kapotou atmosféricky plněný 5litrový V8, ovšem daleko zajímavější byla hmotnost. Díky drastické odtučňovací kúře shodilo obrovskou porci v závodech nechtěných kilometrů. Prostřednictvím nové kapoty, střechy víka zavazadelníku, blatníků, aerodynamických prvků a úprav interiéru pomocí uhlíkového kompozitu a výměny skel za polykarbonátová, se výsledná hmotnost ustálila na 1420 kg. Tohle auto jsme chtěli všichni.

Poslední špionážní fotky z „Ringu“ ukazují, že Lexus je s produkční verzí téměř hotov! Podle zvukového projevu má atmosférický motor, což jsou v dnešní době naprosto skvělé zprávy. Téměř se stoprocentní jistotou půjde o výše zmiňovaný 5litr. Sériové provedení RC F GT nejspíš nenabídne tak fantastickou hmotnostní úsporu, jako závodní koncept, ale i tak je vidět, že auto má karbonovou střechu. To naznačuje, že mnoho z technických fines se dostalo do sériového provedení. Fotky interiéru nejsou, ale čeká se menší množství luxusních prvků, které najdeme ve standardním RC případně RC F.

Přestože je prototyp zamaskovaný, je evidentní, že adoptoval designové prvky z faceliftu, tedy přepracované světlomety, který byl představen před několika málo měsíci.

O výkonu je zatím předčasné spekulovat, ale s takovou snahou o co nejnižší hmotnost by byla velká škoda, kdyby výrobce nezapracoval na výkonu motoru. Alespoň trochu.

Pokud vše půjde podle plánu, ostré RC F GT se představí už během několika málo týdnů – buď v Los Angeles, nebo v lednu v Detroitu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů