Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Malý a levný elektromobil Hyundai dorazí do Česka za rok. S cenou do 540 tisíc

Naše téma
Radek Pecák | 06.12.2023
Atraktivní vzhled a solidní dojezd by mohly zákazníky zaujmout | foto: Se svolením Hyundai
Během let 2024 a 2025 by se na trhu měla objevit řada cenově poměrně dostupných elektromobilů. Jedním z nich se stane model Casper, který dorazí již v posledním čtvrtletí příštího roku.
Pouze s čistě elektrickým pohonem a s pozměněným designem oproti současné verzi dorazí příští rok do Evropy model Hyundai Casper. Informaci exkluzivně pro Deník potvrdil generální ředitel českého zastoupení korejské automobilky Martin Saitz.

Na současnou podobu tohoto vozu ve spalovací verzi se můžete podívat do fotogalerie.„Budeme ho nabízet s cenovkou odpovídající přepočtu úrovně 22 tisíc eur (cca 535 tisíc korun podle současného kurzu - pozn. red.) a formou internetového prodeje,“ uvedl manažer.

Využívat se přitom bude již v současnosti nabízená služba Click to Buy, kdy si zájemce vůz vyhledá v nabídce jednotlivých dealerů a online objedná. Vyzvednout si ho pak může buď v areálu autorizovaného obchodníka, nebo si ho nechá dovézt až domů.

Podle Saitze zatím není jednoznačně stanoveno, zda se tato novinka v Evropě bude nabízet pod názvem Casper jako v domovské Koreji. Také se neví, zda nakonec dorazí také užitková pouze dvoumístná verze.

Možná i jako minidodávka
Naopak už je rozhodnuto o tom, že si zákazník bude moci vybrat ze dvou velikostí trakční baterie a tedy i hodnot dojezdu.

„Můžu ale slíbit, že i ta varianta s menší baterií ujede na jedno nabití minimálně tři sta kilometrů,“ sdělil Saitz.

Hyundai Casper je opravdu malé auto. Na délku neměří ani celých 360 centimetrů. Nabízí však variabilní interiér s posuvnou zadní lavicí v rozsahu 16 centimetrů.

Elektrická varianta se zatím nenabízí ani na jiných trzích. V domovské Koreji vůz pohání tříválcový zážehový motor.
Hodnocení článku
3.9 z 5 (78%)
Hodnoceno: 7x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů