Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Legendární ruská Volha by se mohla vrátit. Co chystá?

Naše téma
Daniel Fuglevič | 29.03.2017
dalších 12 fotek
Volha GAZ 24. | foto: Volha
Slavná ruská značka patřící automobilce GAZ prý plánuje návrat. Oproti minulosti by se ale měla vydat mnohem dostupnějším směrem.
Poslední vůz s logem Volha vyprodukovala automobilka GAZ (Gorkovskij Avtomobilnyj Závod) v roce 2010 a jednalo se o model Siber, který byl licenčně postaven na technice Chrysleru Sebring.

Nyní to však vypadá, že by Volha mohla pokračovat. Siegfried Wolf, předseda ruské strojní korporace, která je mateřskou společností automobilky GAZ, totiž odhalil myšlenku na znovuzrození značky.

Čtěte také: Na prodej je Tatra 613 s mrazivou minulostí. Sloužila u KGB

Bohužel, Volha by už nevyráběla velké osobní vozy jako v minulosti, ale zaměřila by se na mnohem dostupnější sektor malých dodávek. Myšlenkou je vozidlo o velikosti Volkswagenu Caddy.

Mnoho zarputilých fanoušků by sice nejraději vidělo návrat do minulosti k řadě luxusních sedanů a kombíků, jak třeba ukazují neoficiální ilustrace různých designových představ v galerii, předseda Wolf ale považuje výrobu menších prostorných vozů jako skvělý restart značky.

Dále přímo zmiňuje, že nový model Volhy by například velmi ocenili technici, kteří potřebují spolehlivé auto s možností uložení menšího nákladu a nářadí.

Čtěte také: Jak dopadly automobilky východního bloku? Většina se jich dneška nedožila

Volha si prý v minulosti vydobyla respekt produkcí odolných, kvalitních a konkurenceschopných vozidel. Pokud by tedy Volha přišla s tímto zmíněným novým modelem, určitě by do něj promítnula právě tyto vlastnosti.

Wolf ale nakonec přiznává, že konečné rozhodnutí o produkci ještě nebylo provedeno. Díky tomu také ještě není známo, jestli bude znovuzrozená Volha používat zcela novou techniku, nebo využije už existující platformu jiné automobilky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů