Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Praze roky chátrá extrémně drahý Mercedes SLR McLaren. Proč?

Naše téma
Jan Zajíc | 15.02.2017
Chátrající Mercedes-Benz SLR McLaren. | foto: Facebook/MagProDriverCZ
Většina legendárních sporťáků Mercedes-Benz SLR McLaren dnes působí hlavně v roli garážovaných a opečovávaných klenotů. Ale světe div se, najdou se i takové, které potkal velmi neblahý osud. Jeden z nich už roky chátrá v Praze.
Už od roku 2011 totiž stojí na štěrboholském parkovišti mezi zabavenými auty. A jak je vidět z fotek, „ozdravná kůra" spočívající ve střídajícím se počasí mu nedělá vůbec dobře. Mimochodem, SLR McLaren, který má pod kapotou osmiválec o objemu 5,4 litru přeplňovaný kompresorem a 626 koní (460 kW), si aktuálně můžete koupit za zhruba 10 milionů korun.

Jeden exemplář je dokonce na prodej i v Česku.

Přečtěte si: Když ani devět „mega" nestačí. Toto jsou nejdražší auta na prodej v Česku

Odstavený vůz v Praze docela viditelně chátrá. Informace o osudu auta jsou sice poněkud nejasné, ale je docela patrné, že auto bylo zabaveno z nějakého legitimního důvodu.

Podle magazínu ProDriver CZ, který na auto upozornil, byl vůz zabaven kvůli údajné krádeži, což následně vyústilo i v problémy s vypořádáním ze strany leasingové společnosti.

Čtěte také: Pech u Porsche. Náklaďák s prototypy havaroval a odhalil chystané novinky

Otázka zní, co bude se sporťákem dál. SLR, které se sem pravděpodobně dostalo ve špičkovém stavu, neshnije ze dne na den a stačila by tedy trocha lásky a servisu, aby z něj opět bylo krásné auto. Problém ovšem tkví v tom, že vůz, který je zřejmě předmětem soudního jednání, nejde vykoupit. A soudy, jak známo, se mohou protáhnout na mnoho a mnoho let.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů