Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lazareth LM847 je možná nejšílenější motorka na světě. Má osmiválec z Maserati

Naše téma
Redakce | 13.09.2016
další 3 fotky
Lazareth LM847. | foto: Lazareth
Francouzská firma Lazareth, která se soustředí na výrobu a úpravu netradičních automobilů i motorek, o sobě dala opět vědět. Tentokrát se snaží zaujmout strojem Lazareth LM847, který je čímsi na způsob motocyklu s motorem Maserati.
Konkrétně jde o osmiválec o objemu 4,7 litru (proto označení LM847), spojený s jednostupňovou převodovkou, který poskytuje 470 koní a až 620 Nm točivého momentu. Což jsou na pouhých 400 kilogramů vážící stroj úžasné hodnoty.

Jak rychle tahle věc jezdí, však zatím nevíme, údaje o dynamice výrobce tají. Vzhledem k poměru výkonu a hmotnosti ale LM847 nebude žádný louda.

Nejnovější výtvor společnosti Lazareth je ale pozoruhodný i z jiných důvodů. Tak například je tu unikátní design, který dává vyniknout právě použitému motoru. A i když stroj vypadá jako motocykl, přísně vzato jde o čtyřkolku. Vpředu i vzadu jsou totiž vždy těsně u sebe dvě kola.

Lazareth LM847.


Také díky tomu vypadá hodně nezvykle způsob, jakým LM847 zatáčí. V oblouku se totiž vždy polovina přední části nakloní společně s jedním z páru kol. 

Pneumatiky jsou mimochodem sedmnáctipalcové. Ani další hodnoty nejsou pro "motorku" zrovna obvyklé: LM847 na délku měří 2650 milimetrů, rozvor dosahuje 1850 mm. To jsou pro srovnání údaje podobné městskému vozítku Smart fortwo.

Otazníkem zůstává cena. Lazareth samozřejmě zájemcům LM847 rád postaví, za jakou částku se tak stane, ale neříká. Nepůjde pochopitelně o pakatel. Vždyť už jen samotný motor z Maserati něco stojí...

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů