Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Land Roveru z továrny ukradli motory. V hodnotě 94 milionů

Naše téma
Jan Zajíc | 03.02.2017
Výroba vozu Land Rover Discovery Sport. | foto: Land Rover
Anglická automobilka Land Rover řeší mimořádně podivuhodné trable. Z jejího závodu v Solihullu totiž skupina zlodějů ukradla motory v celkové hodnotě 3 milionů liber - tedy v přepočtu za zhruba 94 milionů korun.
Ke krádeži došlo v úterý večer a podle dostupných informací šlo o sice smělou, ale současně dokonale připravenou akci. Lupiči k ní použili kradený kamion a protože jim nikdo nebránil ve vjezdu do areálu závodu, zřejmě byli vybaveni i potřebnými dokumenty.

Po vjezdu do továrny pak před objektivy bezpečnostních kamer ke kamionu připojili návěs plný motorů a jednoduše odjeli. Akce trvala šest minut.

Ale to nebyl konec.

Později v noci totiž do závodu přijel kamion znovu. A jeho posádka opakovala úspěšný postup, tedy, že uvnitř k vozu připojila další návěs plný motorů.

Čtěte také: Nejrychlejší škodovky v Česku. Vypadají nenápadně, ale mají přes 400 koní

Drahý náklad přitom skupina podle policie vyložila v nedalekém městě Coventry. Policie samozřejmě po pachatelích pátrá a o pomoc požádala také veřejnost. Podobný krok učinila i automobilka, která dokonce slíbila odměnu každému, kdo jí poskytne informace užitečné k tomu, aby se jí ukradené motory vrátily zpět.

V závodě v Solihullu se vyrábějí modely Range Rover, Range Rover Sport, Land Rover Discovery a Jaguar F-Pace.

Podle britského serveru birminghammail.co.uk nešlo o první případ krádeže motorů ze závodu v Solihullu. Prakticky stejně provedená loupež automobilku zaskočila před třemi lety, tehdy však zmizely agregáty v ceně "jen" jednoho milionu liber (podle současného kurzu asi 31,3 milionu korun).

Pachatelé byli chyceni i odsouzeni. A samotná firma se rozhodla zločin utajit.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů