Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Land Rover oživí legendu. Nabídne 25 dokonalých kusů Series I z roku 1948

Naše téma
Redakce | 07.04.2016
další 3 fotky
Land Rover Series I Reborn. | foto: Land Rover
Legendární Land Rover Defender se sice letos přestal vyrábět, anglická automobilka si však připravila ještě jedno milé překvapení pro jeho ortodoxní fanoušky. Divize Land Rover Classic totiž zájemcům nabídne 25 kusů dokonale zrestaurovaných kusů původní Series I z roku 1948.
Jak bude tahle legenda ve stavu nového auta, Land Rover ji označuje jako Series I Reborn, vypadat, výrobce ukazuje na prvním exempláři, který se představí na výstavě Techno-Classica v německém Essenu.

Každý z vozů se přitom má co nejvíce podobat první sérii z roku 1948. Odborníci týmu Land Rover Classic v minulých letech po celém světě hledali kusy vhodné k zrestaurování a právě z nich si teď zájemci mohou vybrat ten svůj, do něhož se technici následně pustí.

Land Rover Series I Reborn.



Na výběr zřejmě bude i několik karosářských verzí, první generace totiž existovala například ve variantě s delším rozvorem, dále jako dvoudvířko i se čtyřmi dveřmi. Samotná renovace bude probíhat podle původních specifikací a s originálními díly. Půjde samozřejmě o poctivou ruční práci.

Zákazníci mohou celý proces přeměny sledovat přímo v závodě v britském Solihullu. A mohou si také vybrat barvu, v nabídce jich je celkem pět.

Land Rover Series I Reborn.



Exkluzivitě a ruční práci bude pochopitelně odpovídat cena. Land Rover ji sice zatím neprozradil, ale odhaduje se, že se bude v závislosti na konkrétním autě pohybovat od 60 do 80 tisíc liber, což v přepočtu dělá zhruba 2 až 2,7 milionu korun.

Původní Land Rover Series I stál v roce 1948 450 liber. Vůz byl poháněn čtyřválcovým motorem o objemu 1,6 litru s výkonem 50 koní. Druhá série přišla na trh v roce 1958.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů