Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Land Rover opět ukázal nové Discovery. Tentokrát na fotkách z drsného testování

Naše téma
Redakce | 15.09.2016
dalších 22 fotek
Land Rover Discovery. | foto: Land Rover
Jednu z nejdůležitějších premiér letošního autosalonu v Paříži obstará Land Rover. Britská automobilka totiž ve Francii představí novou generaci oblíbeného modelu Discovery.
Svoje plány ostatně Land Rover potvrdil už před několika dny, kdy také zveřejnil první snímky nového "Disca". Ty naznačily, že vůz projde velkou designovou změnou, první výraznou po nějakých dvanácti letech.

Vzhled přídě nové generace naznačuje, že vůz nabídne velice podobný vzhled jako studie z roku 2014. Můžeme tedy očekávat prvky vycházející z aktuálního designového směru značky Land Rover, třeba úzké světlomety a menší masku chladiče, ale současně i zachování některých pro Discovery typických detailů, například stupňovité střechy nebo asymetrického grafického prvku na zadním panelu registrační značky.

Land Rover Discovery.


Automobilka první zveřejněnou fotografii nedoprovodila žádnými detailními informacemi, pouze obecně slíbila mimořádně prostorný, praktický, až sedmimístný interiér a moderní technologie.

Právě zaměření na rodinu Land Rover zdůrazňuje nejnovějšími snímky a videem, v nichž kromě auta hrají hlavní roli děti zaměstnanců značky. Sedm dětí ve věku od pěti do devíti let totiž pro Discovery vytvořilo vlastní maskování - to je tedy tvořené dětskými malůvkami a kresbami.

Na akci je ale samozřejmě nejzajímavější pohled na nové Discovery. I přes kamufláž si totiž můžeme o tvarech nové generace udělat poměrně dobrou představu. Interesantní je také pohled do interiéru, prohlédnout si můžeme právě druhou a třetí řadu sedadel.




Zadní část kabiny pak poodhaluje i další série fotografií, které Land Rover pustil do světa. Na jednom snímku je dokonce vidět maximální kapacita zavazadelníku po sklopení druhé a třetí řady sedadel.

Vůz by měl v konstrukci hojně využívat hliník, díky čemuž můžeme očekávat výrazný mezigenerační úbytek hmotnosti. Pod kapotou se objeví šestiválcové i čtyřválcové motory z rodiny Ingenium.

Land Rover Discovery.


Že nové Disco nabídne - stejně jako jeho předci - robustnost a výborné schopnosti v terénu, dokládá automobilka několika informacemi ze zákulisí testování. To probíhalo ve více než 20 zemích, v nichž 294 vývojových prototypů dohromady najezdilo asi 1,6 milionu kilometrů.

Jízdy přitom zahrnovaly testy v extrémních podmínkách, od zkoušek ve vysoké nadmořské výšce, přes brodění vodou, cestování v písečné poušti ve vedrech přesahujících 40 stupňů Celsia v Dubaji, až po jízdy v mrazech na ledu a sněhu ve Švédsku.



Nový Land Rover Discovery bude představen 28. září.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů