Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Land Rover láká na páté Discovery. Prohlédněte si jeho novou tvář

Naše téma
Redakce | 06.09.2016
Land Rover Discovery. | foto: Jaguar Land Rover
Britská automobilka Land Rover si pro letošní ročník pařížského autosalonu připravila premiéru nového Discovery. Ještě před kompletním odhalením pátého provedení tohoto velkého SUV si můžeme prohlédnout jeho příď, která potvrzuje, že auto projde velkou designovou změnou.
Není divu, aktuální Discovery 4 je na trhu už od roku 2009. Jenže "čtyřka" je vlastně jen modernizovaná verze Discovery 3, které se poprvé objevilo v roce 2004. Vůz tedy, zjednodušeně řečeno, změní design po nějakých dvanácti letech.

Vzhled přídě nové generace naznačuje, že produkční "Disco" nabídne velice podobný vzhled jako studie z roku 2014. Můžeme tedy očekávat prvky vycházející z aktuálního designového směru značky Land Rover, třeba úzké světlomety a menší masku chladiče, ale současně snad i zachování některých pro Discovery typických detailů, například stupňovité střechy nebo asymetrického grafického prvku na zadním panelu registrační značky.

Land Rover Discovery.


Automobilka první zveřejněnou fotografii nedoprovodila žádnými detailními informacemi, pouze obecně slíbila mimořádně prostorný, praktický, až sedmimístný interiér a moderní technologie.

Vůz by měl stát na hliníkové platformě, díky čemuž můžeme očekávat výrazný mezigenerační úbytek hmotnosti. Pod kapotou se objeví šestiválcové i čtyřválcové motory z rodiny Ingenium, samozřejmostí by měly být výborné schopnosti v terénu. Na podrobnosti si ale budeme muset počkat.

Nový Land Rover Discovery bude představen 28. září.

ČTĚTE TAKÉ: TEST: S věkem vyzrál. LR Discovery je dokonalý univerzál v nejlepších letech
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů