Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Land Rover láká na Defender. Zveřejnil novou sadu fotek chystaného off-roadu

Naše téma
Jan Markovič | 30.04.2019
dalších 9 fotek
Zamaskovaný Land Rover Defender | foto: Land Rover
Na snímcích se odhaluje nejen přesnější tvar vozu, ale i místa, kde ho testovací jezdci proháněli.
Land Rover Defender se letos konečně ukáže veřejnosti. Pravděpodobně se tak stane v září nebo v říjnu, přičemž do prodeje půjde na začátku roku 2020. Auto by se mělo cenově zařadit někam mezi Land Rover Discovery a Range Rover Sport, bude tedy dražší, než bývalo.

Za to ale britská automobilka slibuje úplně novou platformu. Bude se jmenovat MLA a poslouží nejen jako základ Defenderu, ale i pro nové generace modelů Discovery a velkých Range Roverů. I proto se spekuluje, že se bude Defender vyrábět v továrně na Slovensku, kde se už Discovery staví. Nový Defender by měl být pohodlnější. Existuje i možnost vestavby elektrického pohonu.

Podle nových fotografií je patrné, že si auto udrží své hranaté tvary, ale zároveň je lehce zmodernizuje. Půjde o podobný krok, jaký před časem udělal Mercedes-Benz se svým luxusním off-roadem G, který řešil stejný problém – jak zmodernizovat auto, jenž po silnicích i v bahně jezdilo tři desítky let.

Mimochodem, Land Rover dnes slaví výročí, posledního dubna 1948 totiž na silnice vyjel první Series I, tedy předchůdce dnešního Defenderu.

I když bude stát Defender na nové, mnohem modernější platformě, stále půjde o pravověrný off-road. Dočkáme se proto nejen vysoké světlé výšky, ale i redukční převodovky a uzávěr diferenciálů. Aby si vývojáři byli jistí, že Defender zvládne ostré nasazení, najezdili s vozy už okolo 1,5 milionů testovacích kilometrů. Proběhlo už 45 tisíc testů v nadmořských výškách až 3000 metrů nebo v teplotách 40 sutpňů Celsia pod bodem mrazu. U tak očekávaného auta nelze nic nechat náhodě!
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů