Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Land Rover láká na další Range Rover. Čtvrtým do party je Velar

Naše téma
Jan Zajíc | 22.02.2017
Range Rover Velar. | foto: Land Rover
Britská automobilka Land Rover aktuálně nabízí tři modely, které sdružuje pod značku Range Rover. Brzy k nim přibude čtvrtý.
Nové SUV ponese jméno Range Rover Velar a v hierarchii se zařadí nad nejmenší Evoque a prostřední Sport. Charakteristickými znaky mají být elegance, jednoduchost a nejmodernější technologie zaměřené na zákazníky.

Výrobce zatím o autě neprozradil mnoho informací, z první fotografie ale můžeme usuzovat, že Velar nabídne sportovnější tvary než jeho větší sourozenci. Šéfdesignér Land Roveru Gerry McGovern vůz popisuje jako "avantgardu Range Roveru".

Čtěte také: Jeep je už 40 let pohřben ve stodole pod pískem. Teď ho čeká záchrana

Technika by měla odpovídat dalším modelům automobilky Jaguar Land Rover, očekávat tedy můžeme přeplňované čtyřválcové a snad i šestiválcové motory.

Jméno Velar (vyslovovalo se "vel-ar") se poprvé objevilo při uvedení prvních prototypů Range Roveru v šedesátých letech. Vývojoví inženýři tehdy potřebovali skrýt  podobu 26 předprodukčních Range Roverů a tak si vybrali název Velar, který pocházel z latinského slova velare. To v překladu znamená „skrýt" nebo „plášť".

Podrobné informace o Range Roveru Velar výrobce prozradí 1. března.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů