Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Land Rover Defender se vrací. Ve speciální verzi s osmiválcem a vysokou cenou

Naše téma
Daniel Fuglevič | 17.01.2018
dalších 16 fotek
Land Rover Defender Works V8. | foto: Land Rover
Mnoho fanoušků ikonického off-roadu Land Rover Defender bylo zklamáno, když v roce 2016 automobilka ukončila produkci starého modelu a rozjela čekání za zbrusu novou generaci. Nyní se však starý dobrý Defender alespoň částečně vrací. Land Rover totiž oznámil výrobu speciální limitované edice.
Nový Land Rover Defender Works V8 má oslavovat 70. výročí založení značky a vzdávat hold starým Defenderům, které byly vybaveny velkými osmiválci. Pod kapotu staromódní karoserie Land Rover uložil atmosférický pětilitrový osmiválec o výkonu 405 koní (298 kW) a 515 Nm točivého momentu.

Díky tomu má být tato speciální verze vůbec nejvýkonnějším a nejrychlejším Defenderem, jaký automobilka kdy vyrobila. Moderní techniku pak reprezentuje také osmistupňová automatická převodovka ZF.

Zrychlení z nuly na 100 km/h je otázkou 5,6 sekundy a maximální rychlost se pohybuje kolem hodnoty 171 km/h.

Aby toho nebylo málo, současnou techniku najdete také na podvozku, kde jsou nové pružiny, tlumiče a stabilizátory, plus také větší brzdy schované v 18palcových litých kolech. Ta jsou samozřejmě obutá do terénních pneumatik.

Interiér dostal sportovní sedačky Recaro a dvoubarevné kožené polstrování. Pod staršími ovládacími prvky na středovém panelu pak zajímavě razí moderní volič automatické převodovky (stejný najdeme v Jaguaru F-Type), který byl umístěn do nové kovové kulisy s plaketou oslavující výročí značky Land Rover.

Zájemci si budou moci vybrat z celkem osmi barev karoserie, kontrastujících s matně černou střechou, blatníky a přední maskou. Všechny speciální edice pak dostanou nové hliníkové kliky dveří a víčko nádrže. Přední světlomety jsou vylepšeny LED diodami pro denní svícení.

Land Rover plánuje vyrobit pouze 150 kusů speciálního Defenderu, a to jak ve dvoudveřovém, tak i čtyřdveřovém provedení. Krátká varianta má začínat na částce v přepočtu 4,3 milionu korun.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů