Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lancia se promění v lokální značku s jedním modelem. Blíží se konec legendy?

Naše téma
Redakce | 14.01.2014
Lancia Ypsilon. | foto: Lancia
Praha - Že má italská automobilka Lancia v posledních letech vážné problémy, není žádné tajemství. Nepomohlo ani přeznačkování vozů Chrysler pro evropský trh a mateřský koncern Fiat tak přemýšlí, co dál. A pro legendární značku to nevypadá dobře...
Generální ředitel Fiatu Sergio Marchionne totiž v rozhovoru pro italský deník La Repubblica připustil, že se Lancia stáhne ze všech trhů kromě toho domácího. A že jediným nabízeným modelem se stane malý Ypsilon, který mají Italové pořád rádi. V roce 2013 se na tamním trhu prodalo 46 522 těchto vozů. Jen pro zajímavost, ve stejném období našlo majitele pouze 57 020 nových Lancií.

Co se však stane, až bude třeba současný Ypsilon nahradit, to šéf neprozradil. Je tak dost dobře možné, že nástupce nedostane a jedna z nejslavnějších značek automobilové historie úplně zanikne. Po skoro 110 letech existence.

Marchionne ve stejném rozhovoru také znovu popřel spekulace o prodeji Alfy Romeo, o níž stojí Volkswagen, a fanouškům této neméně slavné značky slíbil světlou budoucnost a "absolutní dokonalost".
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů