Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lamborghini Centenario Roadster má 770 koní. Všechny kusy už jsou vyprodané

Naše téma
Redakce | 20.08.2016
další 3 fotky
Lamborghini Centenario Roadster. | foto: Lamborghini
Lamborghini Centenario, které vzniklo jako připomínka sta let od narození zakladatele automobilky Ferruccia Lamborghiniho (narodil se 28. dubna 1916), se poprvé ukázalo také v otevřeném provedení. Stejně jako dříve představené kupé je i roadster už dávno vyprodaný.
Obě varianty si jsou pochopitelně hodně podobné. I techniku mají stejnou.

To znamená uprostřed umístěný vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,5 litru, který dává 770 koní (566 kW) a přes sedmistupňovou automatickou převodovku pohání všechna kola. Roadster z klidu na stovku zrychlí za 2,9 sekundy a umí jet přes 350 km/h.

Na první pohled Centenario zaujme hodně divokým a ostrým designem s řadou aerodynamických prvků karoserie a otvorů pro vzduch. Zajímavý je také obrovský zadní difuzor, nad nímž našlo místo výsuvné křídlo. To se v závislosti na okolnostech dokáže rozšířit až o 15 cm a změnit sklon o 15 stupňů.

Lamborghini Centenario Roadster.


Karoserie je stejně jako v případě kupé vyrobena z uhlíkového kompozitu, díky čemuž roadster váží slušných 1517 kilogramů.

Lamborghini plánuje vyrobit pouhých 40 kusů modelu Centenario, z nichž polovina dostane právě sundavací střechu. Všechny vozy však jsou už dlouho vyprodané, zájemci si je rychle rozebrali dokonce ještě před veřejnou premiérou obou verzí. Jen pro připomenutí, kupé se poprvé ukázalo letos na ženevském autosalonu.

A cena? Ta činí 2 miliony eur, tedy 54 milionů korun.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů