Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lada Vesta dorazila do Evropy, koupit si ji můžete na Slovensku. Za kolik?

Naše téma
Jan Zajíc | 26.12.2016
dalších 12 fotek
AvtoVAZ
O expanzi ruské Lady na vybrané trhy v rámci Evropské unie se hovoří už delší dobu - zejména v souvislosti s novými modely Vesta a XRAY. Zdá se, že ten čas už nastal. Sedan Vesta je totiž oficálně v prodeji na Slovensku.
V Rusku se sice Vesta prodává už zhruba rok, ale před zahájením prodeje v zemích Evropské unii auto muselo projít jistými úpravami, aby splňovalo odlišné (a tvrdší) požadavky. Lada se například pochlubila, že po úpravě motoru a výfukového systému její nové modely plní emisní normu Euro 6. V Rusku prodávaná auta přitom plní jen normu Euro 5.

Další povinné prvky zahrnují třeba ABS, ESP a hlídání tlaku v pneumatikách.

Tyto změny se samozřejmě podepsaly na ceně. Zatímco v domovině se základní cena vejde po přepočtu pod 200 tisíc korun, na Slovensku Vesta vyjde na 9990 eur, tedy 270 tisíc korun.

S jediným motorem
Nabídka je přitom jednoduchá: k dispozici je jediný motor, konkrétně atmosféricky plněná šestnáctistovka o výkonu 106 koní (78 kW), s nímž sedan akceleruje z klidu na stovku za 11,8 sekundy a umí jet až 178 km/h. Výrobce udává normovanou spotřebu 6 l/100 km v kombinovaném cyklu.

Kromě pětistupňového manuálu Lada nabízí za příplatek 290 eur (asi 7800 Kč) také pětistupňovou robotizovanou převodovku.

Základní výbava zahrnuje dva čelní airbagy, elektricky ovládaná přední okna, centrální zamykání, manuální klimatizaci a rádio. Za příplatek je jen metalický lak - stojí 290 eur, tedy 7800 Kč.

K dispozici pak je také ještě vyšší výbava obsahující navíc například parkovací senzory, elektrické ovládání všech oken či světelný a dešťový senzor. Cena činí 11 990 eur (324 000 Kč).

České ceny bychom se měli dozvědět na začátku nového roku.

Leda Vesta měří na délku 4410 mm, široká je 1765 mm a vysoká 1497 mm. Rozvor náprav činí 2635 mm. Zajímavá je také slušná světlá výška: 178 mm.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů