Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lada Vesta Cross: Ruský koncept naznačuje podobu nového kombi od AvtoVAZu

Naše téma
Redakce | 29.08.2015
dalších 10 fotek
Lada Vesta Cross. | foto: AvtoVAZ
Automobilku Lada si asi nikdo z nás nespojuje s nápaditým designem. Jenže časy se mění a tradiční ruský výrobce ukazuje, že i on umí vyrobit vůz se zajímavým vzhledem.
Lada Vesta Cross, oplastovaný kombík s vyšší světlou výškou, totiž opravdu nevypadá špatně. Zatím jde sice jen o koncept, ale jeho podoba naznačuje vzhled reálného sériového auta.

Zcela jistě z něj vznikne klasické kombi, praktičtější varianta sedanu Vesta. Stačí si jen odmyslet "allroadové" doplňky. Ale kdo ví, třeba dorazí i verze Cross, zástupci automobilky příjezd poloterénního provedení nevyloučili.

Lada Vesta Cross.


O technice konceptu (a tedy i připravovaného kombi) sice Lada zatím mlčí, ale lze předpokládat, že bude stejná jako u sedanu. Vůz tedy jistě stojí na platformě od aliance Renault-Nissan, do níž ruský AvtoVAZ také patří. 

Budoucí kombík pak dostane atmosfericky plněnou benzinovou šestnáctistovku, mluví se i o turbodieselu 1.5 dCi.

Lada Vesta Cross.


Zajímavé jsou plány výrobce prosadit se mimo domácího Ruska i na evropských trzích. A to i se sedanem. Z toho důvodu Lada v současnosti spolupracuje s německými institucemi na vyladění Vesty pro "západní" řidiče a jejich požadavky. Snaží se například co nejlépe nastavit stabilizační systém ESP, který je povinnou výbavou všech nových aut v Evropské unii.

Lada Vesta v provedení kombi by měla dorazit příští rok. Sedan v těchto dnech vstupuje do prodeje v Rusku.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů