Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lada představila další novinku, crossover XRAY. Má zaujmout i cenou

Naše téma
Redakce | 09.11.2015
další 4 fotky
Lada XRAY. | foto: AvtoVAZ
Ruská automobilka Lada představila další novinku. Tentokrát jde o crossover, který kombinuje karoserii pětidveřového hatchbacku s prvky typickými pro SUV. Kromě vzhledu má ale zaujmout i cenou.
Nová Lada XRAY designem navazuje na dříve představený sedan Vesta, což prý platí také o interiéru. Jeho fotky však zatím výrobce neukázal.

Crossover na délku měří 4164 mm, široký je 1764 mm a vysoký 1570 mm. Rozvor náprav činí 2592 mm. Zavazadelník má objem 324 litrů, po sklopení zadních opěradel přepravní kapacita vzroste až na 770 litrů.

Lada XRAY.


XRAY stojí na platformě, kterou využívají vozy značky Dacia a na vývoji s automobilkou AvtoVAZ spolupracovala aliance Renault-Nissan, tedy většinový vlastník tradičního ruského podniku.

Zpočátku bude novinka k dispozici s benzinovou šestnáctistovkou o výkonu 106 koní (78 kW), později však dorazí i další motory. Na diesel se dostane zřejmě pouze v případě expanze na evropské trhy.

Standardem je pohon předních kol, Lada ale nabídne i verzi se čtyřkolkou.

Lada XRAY.


V současnosti výrobce ladí poslední detaily, kvůli čemuž vzniká série 180 předprodukčních aut, na kterých bude AvtoVAZ testovat vše podstatné. Sériová výroba začne 15. prosince, v únoru příštího roku XRAY zamíří do prodeje.

Zajímavě vypadají zprávy o ceně. Oficiální informace sice zatím chybí, ale spekuluje se o základní ceně okolo 600 000 rublů, tedy v přepočtu asi 235 000 Kč. Lada přitom slibuje poměrně bohatou základní výbavu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů