Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lada Niva Urban: Nesmrtelný off-road dostal klimatizaci a vyhřívaná sedadla

Naše téma
Redakce | 30.06.2014
Lada Niva Urban. | foto: Lada
Moskva/Praha - Lada Niva od ruské automobilky AvtoVAZ je na trhu neuvěřitelných 37 let a do důchodu se stále nechystá. Její image spartánského a drsného off-roadu má trochu zjemnit nová verze Urban.
Ta nabízí takové "parádičky" jako například plastové nárazníky v laku karoserie, novou masku chladič, černé kliky, sedmnáctipalcová kola či o 20 milimetrů sníženou světlou výšku. Přibylo tlumících materiálů pro lepší odhlučnění.

V kabině pak najdeme nové rádio, elektricky stahovatelná okna a elektricky nastavitelná zrcátka. A dokonce také klimatizaci a vyhřívaná přední sedadla. Vzhledově však interiér pořád vypadá hodně jednoduše a zastarale.

Lada Niva Urban.



Niva Urban prý vznikla na přání zákazníků, kteří se v dubnovém průzkumu automobilky vyjádřili v tom smyslu, že by uvítali modernější vzhled a bohatší výbavu.

Pod kapotou se však zřejmě stále ukrývá benzinový čtyřválec o objemu 1,7 litru s výkonem 87 koní. Převodovka je pětistupňová manuální a že i nové provedení Urban představuje především pracovitý off-road, dokládá příitomnost redukce a uzávěrka mezinápravového diferenciálu.

Lada Niva Urban.



"Uhlazená" Lada Niva by se mohla začít prodávat ještě letos, k oficiální premiéře dojde na srpnovém autosalonu v Moskvě. Úplně nová Niva by měla dorazit až v roce 2016.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů