Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

KTM X-Bow GT Black Edition je speciální verze okruhové hračky. Má 320 koní

Naše téma
Redakce | 13.03.2016
další 4 fotky
KTM X-Bow GT Black Edition. | foto: KTM
Rakouská společnost KTM se proslavila především výrobou motocyklů. V roce 2008 však uvedla na trh i svůj první automobil. Jde o dvoumístnou okruhovou hračku jménem X-Bow. Nyní KTM představuje její speciální edici.
Jmenuje se Black Edition, což napovídá, že hlavní roli tu hraje černá barva. A skutečně, stroj je celý černý - a to nejen karoserie, ale také kola (vpředu 18palcová, vzadu devatenáctky) či koncovky výfuku.

Zvláštní verze vychází z provedení GT, které má být všestrannějším provedením motokáru připomínajícího sportovního vozu. Poznáme ji především podle čelního skla - to běžný X-Bow nemá.

KTM X-Bow GT Black Edition.


Konstruktéři se však v případě Black Edition zaměřili především na hmotnost a výkon. 

Karoserie je proto z uhlíkových vláken, stejně jako monokok. Stroj i nadále pohání přeplňovaný dvoulitr od Aut, jeho ale však narostl z 285 na 320 koní. Tyto úpravy společně se zkrácením převodů šestistupňové manuální převodovky zajistily zlepšení akcelerace, čísly se však KTM zatím nepochlubilo.

Standardní verze z klidu na stovku zrychlí za 4,1 sekundy, Black Edition tak jistě stejnou disciplínu zvládne pod čtyři vteřiny.

KTM X-Bow GT Black Edition.


Černá barva dominuje také interiéru, kde se objevují například sedadla s názvem edice na hlavové opěrce či štítek s číslem konkrétního kusu.

Plaketka má svůj důvod, X-Bow Black Edition totiž bude vzácným kouskem. KTM plánuje vyrobit jen pět exemplářů. Exkluzivitě a použití karbonu odpovídá i cena, která je o 10 tisíc eur (zhruba 271 tisíc korun) vyšší než v případě klasického GT.

Stroj tak stojí nemalých 99 tisíc eur, tedy asi 2,68 milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů