Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Krize u Jaguar Land Rover má další oběť. Terénní Discovery SVX nevznikne

Naše téma
Jiří Švamberk | 15.02.2019
Koncept Land Rover Discovery SVX | foto: archiv
Dobré zprávy jsou takové, že s ostatními SVX modely se i nadále počítá.
Land Rover musí šetřit. Ekonomické problémy si nedávno vyžádaly první daň v podobě zrušení pánované výroby třídveřového Range Roveru SV Coupé a hned vzápětí tu máme další úsporné opatření. Majitel koncernu Jaguar Land Rover oznámil, že terénní provedení modelu Discovery nakonec do výroby nepůjde.

Sériová výroba Land Roveru Discovery SVX, který byl v podobě konceptu přestaven na podzimním autosalonu ve Frankfurtu v roce 2017, měla započít na konci loňského roku, ovšem je půlka února 2019 a nic se neděje. Kompresorem přeplňovaný 5litrový V8 se zvýšeným podvozkem tak zůstává pouze nesplněným snem mnoha offroadových nadšenců.

JLR však zároveň oznámil, že zrušení plánované výroby Discovery SVX nebude mít vliv na další zamýšlené terénní verze, což by mohlo znamenat, že divize Special Vehicle Operation (SVO) upraví nový Defender. Oficiálně však nic potvrzeno nebylo.

Koncept Land Rover Discovery SVX


Jaguar Land Rover momentálně bojuje s nepříznivou ekonomickou situací, přičemž podle nedávno zveřejněné výroční zprávy se prodávají pouze modely Range Rover. I proto výrobce nedávno odhalil elektrifikovaný model Range Rover HST a limitovanou sérii Range Roveru Velar SVAutobiography Dynamic Edition s výše zmiňovaným zážehovým 5litrovým V8. Ovšem ani jeden z uvedeních vozů není vyloženě terénně zaměřen, takové modely nyní u JLR nemají prioritu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů