Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Krása nebo svatokrádež? Na prodej je upravený Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

Naše téma
Jiří Švamberk | 03.01.2019
dalších 27 fotek
foto: Best Heritage Auction
Některým klasickým automobilům prostě nesluší absolutně žádné úpravy. A tahle automobilové klasika v podobě stuttgartského racka je učebnicovým příkladem. Ovšem kdyby náhodou, můžete ho vydražit…
Úpravy klasických vozů jsou chůzí po tenkém ledě. Pokud člověk není dostatečně pokorný, může automobil prakticky úplně zničit. Navíc, v některých případech okřídlené „když to není rozbité, neopravuj to“ platí dvounásobně.

Na druhou stranu, tohle auto neupravoval jen tak někdo doma v garáži. Nabízený Gullwing patří k 11 kouskům, které upravila divize AMG a jak dobře víme, tihle lidé nedělají nic napolovic. Kromě toho jde o jeden ze dvou kusů vyrobených s pravostranným řízením a 6litrovým V8 M119, jehož výkon přenáší 4stupňový automat.

Au…

Ještě o něco hůře dopadl interiér. Skořepinová sedadla v kombinaci červená kůže a tradiční tartanový vzor jsou za nás dost mimo mísu, nicméně dobrou zprávou je to, že maximálně zachovalé originální sedačky jsou také součástí prodeje.



Momentálně v Japonsku registrovaný automobil byl přestavěn v roce 2000 a od té doby byl u jediného majitele. Cenu tohoto prazvláštního 300 SL odhaduje aukční dům Best Heritage Auction minimálně na 26,5 milionů korun.

Na upravený Gullwing AMG se můžete podívat v naší galerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů