Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

"Kosmický" rodinný přepravník od Hyundai má české ceny. Odveze devět lidí

Naše téma
Radek Pecák | 05.02.2022
dalších 5 fotek
Hyundai Staria | foto: Hyundai
Vstupní cenovka nového modelu korejské automobilky činí 899 990 Kč.
Hyundai Staria má několik jednoznačných výhod. Jednak tu, že si ho na silnici s žádným jiným automobilem nespletete a tou druhou je, že tento opravdu velký vůz lze pořídit (v porovnání s konkurenty) za poměrně příznivé ceny.

Podívat se na něj můžete do naší fotogalerie.

Tuzemské zatstoupení korejské značky nyní zveřejnilo ceník, z něhož vyplývá, že základní verze přijde bez deseti korun na rovných 900 000 Kč.

Nevýhodou může být pouze jediný nabízený motor. Jedná se o turbodiesel 2,2 s výkonem 177 koní. Ten může být spojen s šestistupňovou manuální nebo osmistupňovou automatickou převodovkou. Na výběr je také pohon výhradně předních nebo všech čtyř kol. Ten je vždy možný získat pouze ve spojení s automatickou převodovkou. Za tu se připlácí padesát tisíc korun, za "čtyřkolku" je nutno vydat tuto částku ještě jednou.

Nejlevnější verze má samozřejmě "manuál" a pohon předních kol. Kupující pak získá s tímto vozem také devět sedaček, manuálně otevíratelné dveře na obou stranách karosérie, zadní parkovací senzory, digitální přístrojový štít, manuální klimatizaci a multimediální systém s osmipalcovou dotykovou obrazovkou.

I s koženými sedadly...
Hodně oblíbená bude pravděpodobně výbavový stupeň, za který se připlácí sto padesát tisíc korun. Na rozdíl od základního provedení už má LED přední světlomety, vyhřívání předních sedaček, elektrické nastavování pro sedadlo řidiče, automatickou klimatizaci, vestavěnou navigaci, sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny nebo startování tlačítkem. 

Výbavový stupeň Style začíná na úrovni 1 099 990 Kč. Zákazník pak získá o palec větší kola, boční dveře, se kterými hýbou elektromotory a širší paletu bezpečnostních asistenčních systémů.

Vrcholné provední má pak název Luxury a už ho není možné získat s manuální přeovodovkou. V ceně nejméně 1 399 990 Kč je pak třeba kožené čalounění sedaček, audiosystém Bose, kamery zobrazující kompletní okolí vozu, ventilované sedačky a ambientní osvětlení.

Dealeři Hyundai všem kupujícím zdarma přidají sadu zimních kol. Záruka je stanovena na tři roky a není omezena počtem najetých kilometrů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů