Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Konec vlády. Volvo po více než 50 letech není nejprodávanější ve Švédsku

Naše téma
Redakce / ČTK | 03.01.2017
dalších 29 fotek
Volvo V90 Cross Country. | foto: Volvo
Nejprodávanějším vozem ve Švédsku loni poprvé za více než půl století nebylo Volvo. Největší zájem byl o Volkswagen Golf, uvedl švédský automobilový svaz. Golf měl na celkovém počtu nových prodaných aut podíl 5,9 procenta, zatímco nejprodávanější model značky Volvo 5,7 procenta. Podle počtu všech prodaných modelů si ale Volvo prvenství drží nadále.
Naposledy nebylo Volvo na první příčce v prodeji vozů v roce 1962. Tehdy ho o tuto pozici připravil rovněž Volkswagen, a to se svým modelem Beetle, uvedla na svých internetových stránkách BBC.

Čtěte také: Odbyt automobilek Hyundai a Kia poprvé od roku 1998 klesl

Automobilku Volvo vlastní čínská společnost Zhejian Geely Holding Group. Navzdory čínskému majiteli je automobilka stále považována za tradiční švédskou značku. A stále má největší podíl na domácím automobilovém trhu. Více než jedno z pěti aut (21,5 procenta) na švédských silnicí má značku Volvo. Volkswagen má na trhu podíl 15,7 procenta.

Svaz dodal, že v zemi se loni prodalo rekordních 372.000 nových vozů. Meziročně prodej stoupl o osm procent díky silné ekonomice.

Čtěte také O značky na přání požádalo 5200 lidí. Potkat můžete i auto s „XXL prsy":

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů