Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Koncept Nissan Gripz: Odvážný crossover je možná příští Juke

Naše téma
Redakce | 16.09.2015
dalších 19 fotek
Koncept Nissan Gripz. | foto: Nissan
Nissan už dopředu avizoval, že na autosalonu ve Frankfurtu ukáže studii "sportovního crossoveru" s odvážným designem. A tak se také stalo, koncept se jmenuje Gripz. A opravdu vypadá hodně výrazně.
Japonská automobilka tvrdí, že se při jeho návrhu inspirovala u klasických vozů, které v sedmdesátých letech soutěžily v pouštních rallye závodech, a také ve světě závodních bicyklů. Současně chtěla spojit praktičnost a každodenní využitelnost se sportovními a zábavnými jízdními vlastnostmi. Podle Nissanu prostě nemusí být sportovní auto co nejníže zemi.

Pokud vás zajímají rozměry, pak vězte, že Gripz na délku měří 4100 milimetrů, na šířku 1890 mm a na výšku 1500 mm. Mezi nápravami bychom naměřili 2580 milimetrů.

Koncept Nissan Gripz.


Základ konstrukce tvoří karbonový rám, přes který jsou poskládány panely karoserie. A i když to na první pohled nevypadá, Nissan Gripz má dva páry dveří - zadní se otevírá proti směru jízdy. Chybějící B-sloupek pak má zajistit dokonalý přístup na zadní dvojici sedadel, aniž by tím však utrpěla tuhost karoserie.

Zajímavě vypadají obrovská 22palcová kola a zvláštní novinkou jsou také kamery zabudované do předních světlometů, které mohou nahrávat jízdu.

Koncept Nissan Gripz.


O technice toho Nissan moc neprozradil. Naznačil pouze, že studii pohání hybridní ústrojí tvořené spalovacím agregátem a elektromotorem z elektrického modelu Leaf. Chybí i údaje o dynamice.

Jasno není ani o významu a další budoucnosti konceptu. Podle některých zpráv Gripz naznačuje podobu příštího člena sportovní rodiny "Z", což by znamenalo posun od klasických kupé ke crossoverům. Jako pravděpodobnější se však jeví spekulace, že studie poodhaluje designový směr, kterým se vydá druhá generace modelu Juke. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů