Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Koncept FC Deco Deck: Daihatsu v Tokiu ukáže osobní minikamion

Naše téma
Redakce | 11.11.2013
Koncept Daihatsu FC Deco Deck. | foto: Daihatsu
Tokio/Praha - Japonská automobilka Daihatsu se sice v roce 2011 rozhodla opustit evropské trhy, na tom domácím se jí ale daří. Soustředí se především na výrobu malých aut, kterým se v "Zemi vycházejícího slunce" říká Kei cars. Na tokijském autosalonu Daihatsu ukáže několik novinek právě z tohoto specifického segmentu.
Tou nejzajímavější je jistě koncept pojmenovaný FC Deco Deck, který se tváří jako jakýsi osobní tahač. A hodně miniaturní tahač, na délku měří 3,395 metru, na šířku 1,475 metru a vysoký je 1,985 metru.

Ale spíš než k tahání návěsů je studie určena k demonstraci možností nově vyvinuté platformy s palivovými články zabudovanými pod podlahou. Články jsou uloženy ve speciálním boxu a dají se v případě potřeby snadno vyměnit. Koncept FC Deco Deck tedy nespaluje běžné palivo, podrobnější informace o pohonu však Daihatsu zatím neprozradilo.

Koncept Daihatsu FC Deco Deck.


Dočkáme se jich ale jistě brzy, tokijský autosalon začíná už 22. listopadu. Kromě studie "minitahače" Daihatsu představí dvě verze malého kabrioletu Kopen a další Kei car s názvem Deca Deca.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů