Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nové SUV mladé značky Lynk & Co je nejrychleji prodávaným autem všech dob

Naše téma
Dominik Valášek | 28.12.2017
dalších 10 fotek
Lynk&Co 01. | foto: Lynk&Co
Dost možná jste o něm ještě neslyšeli, ovšem faktem je, že kompaktní SUV, které využívá techniku Volva, udělalo od otevření internetových rezervací minulý měsíc nebývalý poprask.
Značka Lynk & Co patří stejně jako Volvo čínské skupině Zhejiang Geely Holding Group.

Internetové předobjednávky nového SUV se spustily 17. listopadu, samozřejmě zatím pouze pro trh v Číně. I tak se ale přesně za 2 minuty a 17 sekund nakupilo rovných 6000 objednávek a číslo i nadále roste. Takový úspěch dělá z modelu Lynk & Co 01 vůbec nejprodávanější auto v historii.

Vedle možnosti objednávat auto on-line jako v internetovém obchodě, otevřelo se navíc 150 dealerství napříč celou Čínou. Internetový systém je ovšem jednodušší a nabízí uživatelsky zajímavý systém „kolotoče“. V něm stačí pouze vybrat konkrétní předem nakonfigurované auto a to následně objednat.

Mluvčí Lynk & Co uvedl, že je na rychlost a objem předobjednávek pochopitelně patřičně pyšný, nicméně tady cesta teprve začíná.

Jak bylo řečeno v úvodu, nové čínské SUV sdílí mateřský koncern a do určité míry i techniku se švédským Volvem. Lynk & Co 01 stojí na stejné platformě jako XC40 a odsud jsou vypůjčené i benzínové čtyřválcové motory. Teprve postupem času přibydou do nabídky také hybridní pohonná ústrojí.

Ceny startují v Číně po přepočtu na 525 tisících korunách. Vrcholně vybavené modely potom šplhají až na 673 tisíc korun. Tyto ceny jsou ovšem každopádně platné jen pro čínský trh. Až se Lynk & Co 01 dostane do Evropy, bude zde o kousek dražší.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů