Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

První kombi svého druhu. Volkswagen ukázal ID.7 Tourer

Naše téma
Dominik Valášek | 22.02.2024
dalších 33 fotek
Volkswagen ID.7 Tourer | foto: Se svolením Volkswagen
U elektrických aut, která mají moderní koncepci s bateriemi v podlaze, dává smysl navrhovat auta s vyšší linií střechy – nejtypičtěji tedy SUV. Volkswagen ovšem ukazuje, že v nadcházející elektrifikované éře nezmizí ani klasická karoserie kombi. Právě přestavený vůz ID.7 Tourer je prvním elektrickým kombíkem ve svojí kategorii.
Model ID.7 byl představen loni v dubnu a v základní variantě bez dalších přídomků se jedná o nízký liftback se splývavou zádí a víkem kufru výklopným včetně zadního okna. Tourer je potom logicky kombi variantou, která přidává zvýšenou protaženou střechu v zadní části a kolmější víko kufru. Samotné tvarování je na pomezí mezi klasickým kombíkem, jako je například Passat, a karoserií „Shooting Brake“, jako například Arteon.

Podívejte se na nový kombík v oficiálním videu:

Vnější rozměry auta zůstaly zcela zachovány – celková délka nadále činí 4 961 milimetrů a rozvor 2 971 milimetrů, nezměnila se dokonce ani výška 1 538 milimetrů. Rozměrnější záď ovšem znamená více místa v kufru. Při postavených opěradlech sedadel ve druhé řadě se do kufru vejde 605 litrů zavazadel, po jejich sklopení dokonce až 1 714 litrů. Zajímavostí je také dlouhá panoramatická střecha s technologií tekutých krystalů, která se umí na povel tlačítka zneprůhlednit – žádná mechanická roleta už tedy není potřeba.

Přední část interiéru zůstala pochopitelně shodná s ID.7, dominantou je zde velký dotykový displej, ale i velmi solidní výbava, která už v základu zahrnuje třeba head-up displej promítaný na čelní sklo.

Stejný je též pohon se zadním elektromotorem o výkonu 286 koní, doplněný bateriemi o dvou velikostech. Zatímco základní baterie má kapacitu 77 kWh, ta větší nabídne dokonce 86 kWh. Normovaný dojezd s větší baterií potom činí podle specifikace parádních 685 kilometrů na jedno nabití. Větší baterie zvládá také vyšší nabíjecí výkon až 200 kW. Na takto rychlé nabíječce trvá „cestovní dobití“ z 10 na 80 % kapacity méně než 30 minut.

Prodej bude zahájen ještě v prvním čtvrtletí letošního roku a ID.7 Tourer bude, stejně jako další vozy z řady elektromobilů ID, sjíždět z výrobních linek v německé továrně Emden.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů