Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Výroba The Grand Tour stojí miliardy. Kolik si ale Clarkson a spol. vydělají?

Naše téma
Dominik Valášek | 18.07.2017
James May, Jeremy Clarkson a Richard Hammond. | foto: Amazon
Už od chvíle, kdy společnost Amazon oznámila přípravy motoristického pořadu The Grand Tour, bylo naprosto jasné, že se jedná o obrovský, přímo megalomanský projekt s šíleně vysokým rozpočtem. Nyní se můžeme podívat financím trochu pod pokličku.
Jak někteří z vás možná vědí, Amazon si The Grand Tour nevyrábí sám, ale jeho produkci si platí u společnosti se zvláštním názvem W. Chump and Sons. Tu založili přímo za účelem výroby The Grand Tour právě moderátoři Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond, spolu s producentem Andym Wilmanem. Název firmy pak obsahuje písmena jmen zmíněné čtveřice.

A tato společnost nyní odhalila svoje kompletní příjmy za první sérii The Grand Tour - zveřejnil je britský deník The Guardian. Vězte, že celé číslo činí 35,33 milionu liber, tedy v přepočtu asi 1,04 miliardy korun, a je zde započteno kompletně vše potřebné pro vznik 12 epizod první řady.

Moderátorské trio však podepsalo smlouvu rovnou na tři série, takže výdělek společnosti W. Chump and Sons ve výsledku dosáhne přibližně 106 milionů liber (3,1 miliardy korun). Přidejte si nějakou reklamu, kterou si Amazon dělá sám, a výsledné náklady na tři série The Grand Tour by mohly dosáhnout dříve zmiňovaných 160 milionů britských liber (4,7 miliardy korun).

Zpět však ke Clarksonovi a jeho kolegům. Jakmile se příjmy W. Chump and Sons oholily od nákladů, zbyl zisk 8,39 milionu liber (247 milionů korun). Z této sumy se odvedla v Británii daň 1,67 milionů (49,1 milionu korun) a konečnou částku 6,7 milionu liber (197 milionů korun) si potom mohli všichni hlavní aktéři rozdělit mezi sebe.

Pokud se spravedlivě rozdělili a každý si vzal ze zisku čtvrtinu, přišel si každý za jeden rok natáčení The Grand Tour v přepočtu na krásných 49 milionů korun. K tomu si přičtěme ještě natáčení jiných pořadů, vydávání knih, DVD a další „bokovky“ a vyjde nám, že se Clarkson a spol. rozhodně nemají ani trochu špatně.

Ale to už jsme koneckonců věděli i předtím.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů