Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Božská podívaná. Koenigsegg vytvořil "extrémní" fotografie svých hypersportů

Naše téma
Dominik Valášek | 10.07.2017
dalších 6 fotek
Švédské hypersporty Koenigsegg objektivem fotoaparátů Hasselblad. | foto: Koenigsegg
Dvě švédské společnosti, které se snaží být špičkami ve svém oboru, spojily síly a vytvořily něco vskutku impozantního. Profesionální fotografové od výrobce fotoaparátů a kamer Hasselblad pořídili perfektní záběry švédských Koenigseggů.
S focením si obě firmy počkaly na vůbec nejvhodnější podmínky. Teprve na přelomu května a června, kdy je počasí nejvyváženější a panují ideální světelné podmínky, vydali se fotografové s auty do švédského kraje Skane, aby nafotili to, čemu sami říkají „extrémní“ fotografie.

Jedná se o výborně provedenou souhru světel a stínů, při které auta pózují na silnicích obklopených přírodou a u hangárů malého letiště. Zároveň si však fotografie ponechávají velkou dávku přirozenosti, která je staví před tiskové fotky, často přeumělkované Photoshopem.

Část fotografií byla pořízena také drony od firmy DJI a do budoucna se chystá i fotosérie pořízená v zákulisí výroby švédských hypersportů.

Pokud vám výrobce fotoaparátů Hasselblad nic neříká, potom lze připomenout, že právě fotoaparátem Hasselblad byly pořízeny fotografie z Měsíce v roce 1969.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů