Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kodiaq má základní cenu. Je dražší než Superb, má však pohon všech kol

Naše téma
Redakce / ČTK | 29.09.2016
dalších 26 fotek
Škoda Kodiaq. | foto: Škoda Auto
Svoje první velké SUV sice česká automobilka Škoda Auto představila už před několika týdny, kolem vozu se však i nadále vznášely otazníky. Jeden z nich už zmizel: mladoboleslavský výrobce totiž na autosalonu v Paříži, kde si Kodiaq užívá výstavní premiéru, prozradil základní cenu.
Ta bude v České republice začínat na 677 900 Kč. To je o 47 tisíc korun více, než činí startovací cena modelu Superb. Potvrdily se tak spekulace, že nový Kodiaq bude při porovnání základních provedení o něco dražší než aktuální vlajková loď značky.

Za základní cenu zákazník získá Kodiaq s motorem 1.4 TSI o výkonu 150 koní (110 kW) s pohonem všech kol a manuální převodovkou, případně auto se stejnou čtrnáctistovkou, ale s hnanou přední nápravou a šestistupňovou automatickou převodovkou DSG.

Pro srovnání, Superb s motorem 1.4 TSI a pohonem všech kol je už o 18 000 Kč dražší, praktičtější kombík je dražší o 48 tisíc korun.

Základní výbava Active zahrnuje například sedm airbagů, dvouzónovou klimatizaci, 17palcová kola z lehkých slitin, infotainment s 6,5" dotykovým displejem a bluetooth, multifunkční volant, LED denní svícení a LED zadní svítilny nebo střešní nosiče.

Škoda Kodiaq.


Modely s automatickou převodovkou DSG obsahují automaticky možnost řazení převodů pádly pod volantem. Na přání bude možné objednat cenově zvýhodněný paket Active Plus obsahující zadní parkovací senzory, tempomat a přední mlhové světlomety.

Škodu Kodiaq bude možné objednat ve třech výbavových stupních počátkem října u všech autorizovaných partnerů značky v České republice. První vozy budou zákazníkům dodány v průběhu února příštího roku.

Detailní představení nové Škody Kodiaq najdete zde.

Kodiaq bude jako první Škoda nabízet až sedm míst k sezení. Celkem 4,7 metru dlouhý vůz disponuje základním objemem zavazadlového prostoru 720 litrů, což je nejvíce v této třídě. Uvnitř vozu lze přepravovat předměty dlouhé až 2,8 metru, pokud je sedadlo spolujezdce vybaveno sklopným opěradlem.

Škoda Kodiaq.


Užitné vlastnosti vozu zvyšuje schopnost táhnout přívěs o hmotnosti až 2,5 tuny, pro tento účel je k dispozici také asistent couvání s přívěsem.

Motorová paleta pro český trh zahrnuje dva zážehové motory o objemech 1,4 (110 kW/150 koní) a 2,0 litru (132 kW/180 k) a dvě verze vznětového agregátu 2.0 TDI pokrývající výkonové spektrum od 150 do 190 koní (110 kW až 140 kW).

Benzinový dvoulitr se váže výhradně k pohonu všech kol a automatické dvouspojkové převodovce (DSG), stejně jako výkonnější nafťák. Naopak u slabšího turbodieselu si zájemci mohou zvolit kombinace čtyřkolka a manuál, dále pohon přední nápravy a DSG nebo DSG ve spojení s pohonem všech kol.

ČTĚTE TAKÉ: Kodiaq má po berlínské premiéře. Jaký je naživo? A co chystá Škoda dál?
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů