Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Klasické Porsche 911 může jezdit i na elektřinu. Toto má baterie z Tesly

Naše téma
Dominik Valášek | 29.12.2016
dalších 8 fotek
Facebook/Zelectric Motors
Klasická vzduchem chlazená Porsche 911 sice rapidně nabírají na ceně, to ovšem neznamená, že se nenajdou majitelé, kteří se touží se svým vozem odlišit.
Například toto stříbrné Porsche 911 Targa začalo svůj život v roce 1973 a ještě několik měsíců zpátky nebylo nijak odlišné od mnoha dalších podobných vozů.

Potom se však jeho majitel – z neznámých důvodů – rozhodl pro razantní změnu. Rozhodl se, že chce, aby jeho Porsche jezdilo na elektrický pohon.

Vůz byl tedy předán firmě Zelectric Motors, která se zabývá především přestavbami klasických brouků od VW na elektromobily.

Elektrické Porsche 911 z roku 1973.


Chlapci v San Diegu vyndali původní vzduchem chlazený šestiválcový boxer a nahradili jej duálním elektromotorem AC-34 od firmy HPEVS. Ten pohání zadní kola výkonem 150 koní (110 kW) a točivým momentem 298 Nm, dostupným od nulových otáček. To úplně stačí k tomu, aby se Porsche rozjelo na 240 km/h.

O dodávku energie se stará baterie o kapacitě 54 kWh, sebraná z nabouraného elektromobilu Tesla. Polovina článků se nachází v přední části pod podlahou zavazadelníku, polovina potom ve speciálních držácích vzadu vedle elektromotoru.

Porsche má s takovou konfigurací prý dojezd až 400 kilometrů na jediné nabití. Port na nabíječku je velmi elegantně umístěn pod původní víčko palivové nádrže.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů