Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

"Kladenský" exemplář Bugatti Chiron obdivují nyní ve Wolfsburgu

Naše téma
Radek Pecák | 19.11.2018
další 4 fotky
Skutečné Bugatti Chiron a jeho model z Lega | foto: Bugatti
V budově muzea historických vozů ve Wolfsburgu, kde sídlí největší evropská automobilka Volkswagen, je nyní k vidění i model modelu Bugatti Chiron z kostiček Lega.
Až do 6. prosince si návštěvníci Zeithaus muzea ve Wolfsburgu budou moci prohlížet dvojici vozů Bugatti Chiron. Ten první je opravdový, schopný dosáhnout maximální rychlost přes 400 kilometrů v hodině, ten druhý je více než dvacetkrát pomalejší. Nelze s ním totiž jet rychleji než 20 kilometrů v hodině a i tak to vyžaduje velkou opatrnost.

Tento automobil je totiž vyroben z více než milionu kostiček Lega. Zhruba 2300 přitom tvoří motor s výkonem 5,3 koňských sil a maximálním točivým momentem 92 Nm. Aby automobil mohl vzniknout, bylo zapotřebí více než 13 000 hodin práce specialistů firmy Lego. Velkou část z nich přitom tvoří Češi. Dílna, ve které podobné speciální projekty Lega vznikají, je totiž umístěna v České republice - v Kladně.

Jejich práci ocenil i šéf Bugatti Stephan Winkelmann. "Lego Group se ukázala být ideálním partnerem pro Bugatti.  Navíc se podle něho díky modelu Lego Technic Bugatti Chiron 1:8 a tomuto ovladatelnému plnohodnotnému modelu splní dětské sny mnoha lidí."

Před umístěním ve Wolfsburgu bylo Lego-Bugatti vystaveno i v hale pařížského výstaviště během zářijového autosalonu. Uvidíme, zda se s ním někdy budou moci seznámit i fanoušci v Čechách.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů