Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia začne prodávat modernizované Sorento

Naše téma
Redakce | 24.08.2012
Nová Kia Sorento | foto: Kia
Praha – Změny na SUV zahrnují zcela novou platformu, vylepšené hnací ústrojí s nižší spotřebou paliva a nižšími emisemi i rozšířenou praktickou a bezpečnostní výbavu.
„Během uplynulého desetiletí si Sorento vysloužilo všeobecné uznání ze strany médiíi motoristické veřejnosti a přivedlo ke značce Kia tisíce zákazníků, kteří dosud o koupi vozu Kia neuvažovali. Při vývoji modernizovaného Sorenta jsme tak velmi pečlivě naslouchali reakcím dosavadních majitelů," poznamenal Thomas Oh, viceprezident a výkonný ředitel Kia Motors Corporation.

Designéři Kia přepracovali přední a zadní část vozu. Sorento tak má nové přední světlomety s obrysovými světly LED, nové zadní výklopné dveře se zadními sdruženými svítilnami LED, nové nárazníky s vertikálně umístěnými mlhovými světlomety i větší plochou lakovanou v barvě karoserie.

Zákazníci mají také širší výběr kol včetně 19" leštěných desetipaprskových z lehké slitiny, která jsou součástí nejvyšší výbavy.

Četná vylepšení doznal i interiér Sorenta, čalouněn může být černou nebo béžovou látkou, anebo kůží, kde lze vybírat mezi černou, hnědou a černou v kombinaci se slonovou kostí.

Modernizovaná Kia Sorento se bude v ČR nabízet s paletou zážehových a vznětových motorů (od 110 kW/150 k do 145 kW/197 k), stejně jako předchozí modely bude vybaveno šestistupňovou převodovkou (mechanickou nebo automatickou).

„Navzdory panujícím ekonomickým nejistotám jsme přesvědčeni o tom,že modernizované Sorento zvýší díky svému svěžímu vzhledu a výrazným vylepšením podíl značky Kia na trhu SUV a dosáhne od roku 2013 ročního globálního prodeje 265 000 vozů," uzavřel Tomas Oh.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů