Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia ukázala novou vlajkovou loď, model Quoris

Naše téma
Redakce | 05.08.2012
Kia Quoris | foto: Kia
Praha /FOTOGALERIE/ – Nový automobil se bude na exportních trzích prodávat od čtvrtého letošního čtvrtletí, mimo Koreu pod označením Quoris.
Sedan (známý na domácím trhu pod označením „K9") se začal v Koreji prodávat začátkem května.

„Název pro naši vlajkovou loď, odvozený z anglických slov ‚core' a ‚quality', naznačuje klíčové vlastnosti tohoto vozu," poznamenal Thomas Oh, viceprezident a výkonný ředitel Kia Motors Corporation. „Slovo ‚Quoris' vyjadřuje dokonalé souznění solidnosti, luxusu a vyspělé techniky."

Quoris používá jako první vůz Kia radarový tempomat ASCC. Radarový systém umístěný na pravé straně předního nárazníku neustále sleduje situaci před vozem až do vzdálenosti 174 metrů.

S aktivovaným systémem ASCC sleduje Quoris dopravní situaci včetně rychlostí jízdy s cílem udržovat předem nastavenou bezpečnou vzdálenost od vpředu jedoucího vozidla.

Quoris také zvládne v případě potřeby automaticky zcela zastavit. Pokud vůz nestojí déle než tři sekundy a vozidlo vpředu se opět rozjede, Quoris ho automaticky následuje, a pokračuje tak v jízdě.

Zatímco radar má vynikající schopnost detekovat objekty ve velkých vzdálenostech, kamery, které Quoris používá, rozpoznávají tvary bližších objektů, například podélného značení na vozovce.

Srdcem systému sledování jízdy v jízdním pruhu LDWS v novém sedanu Kia Quoris je čelní videokamera, která sleduje polohu vozu ve vztahu k podélnému značení na vozovce. Při rychlosti jízdy nad 60 km/h upozorní řidiče v okamžiku, kdy vůz začne nechtěně opouštět svůj jízdní pruh.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů